0
Cremet svampesuppe med syrlig mørksej og hjemmebagt foccacia

Cremet svampesuppe med syrlig mørksej og hjemmebagt foccacia

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
1 min.
Brødet

Forvarm ovnen til 200 grader.

mørksejfilet uden skind
2 min.
Fisken

Skær fisken i store stykker, krydr dem med salt på alle sider, og læg dem til side.

pizzadej - på surdejrosmarin
5 min.
Brødet

Skyl rosmarinen grundigt, og pil bladene fra stilken. 

Læg dejen i et ildfast fad dækket med bagepapir. Hæld 1 tsk. olie henover, og pres dejen flad ud til kanten af fadet. Lav fordybninger i dejen med fingrene, og pres rosmarinen ned i. Bag brødet i ca. 15 min., indtil det har fået en gylden overflade og lyder hult, når der bankes på det. Tag brødet ud af fadet, og lad det afkøle på en rist.

evt. bouillonløgbrun mark-champignonøstershattefløde 9%Lys eddike
10 min.
Suppen

Gør bouillonen klar ved at opløse bouillonpulveret i en gryde med 2 dl. kogende vand pr. person. 

Skyl svampene grundigt, og skær dem i mundrette stykker. Pil det yderste lag af løget, og skær det i fine strimler. 

Varm en ny gryde op ved høj varme, og steg løget og halvdelen af svampene i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 5 min. Tilsæt 1/2 spsk. hvedemel pr. person, og rør det grundigt rundt. Hæld bouillonen i lidt efter lidt under grundig omrøring, indtil du opnår den rette suppekonsistens. Kom fløden i, og smag til med salt, peber og lidt eddike. 

20 min.
Fisken

Læg fisken i et ovnfast fad, der passer til størrelsen på fisken, så den ligger tæt til kanten og uden mellemrum mellem stykkerne. Fisken bages i ovnen i ca. 10 min. Tjek den løbende under bagningen. 

25 min.
Stegte svampe

Varm en pande op ved høj varme. Når den er rygende varm steges resten af svampene i 1 tsk. olie pr. person, indtil de har fået godt med farve. Krydres med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel suppen i skåle, og anret flager af fisken henover. Top med friskkværnet peber, og spis brød til. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
519 kcal
Fedt:
20,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,2 g
Kulhydrat:
45,2 g
heraf sukkerarter:
9,2 g
Kostfibre:
4,8 g
Protein:
35,8 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?