0

Svampeterrin med rosmarin og parmesan (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Rens svampene og snit dem i tynde skiver. Rist dem gyldne i lidt olie, salt og peber og kom finthakket hvidløg og rosmarin ved undervejs. Sauter til al væden er fordampet og kom en tredjedel af svampene i en foodprocessor sammen med fløde, mælk, æg, æggeblommer, parmesan, salt og peber. Kør det til en fin ensartet masse og hæld det over i en skål. Vend resten af svampene og gerne hakket persille eller basilikum i. For en terrin- eller brødform med bagepapir og hæld massen over i. Luk formen tæt til med stanniol og prik et par huller i, så dampen kan slippe ud. Bag ved 175 grader i 45-50 min. til terrinen er fast. Server varm som tilbehør til stegt kø, fjerkræ eller fisk med fx en tomatsauce og bagte kartoffelbåde til. Eller server kold som pålæg eller til for-/frokostret med en krydderurtecreme og flute til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.