0

Svampeterrin med rosmarin og parmesan (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Rens svampene og snit dem i tynde skiver. Rist dem gyldne i lidt olie, salt og peber og kom finthakket hvidløg og rosmarin ved undervejs. Sauter til al væden er fordampet og kom en tredjedel af svampene i en foodprocessor sammen med fløde, mælk, æg, æggeblommer, parmesan, salt og peber. Kør det til en fin ensartet masse og hæld det over i en skål. Vend resten af svampene og gerne hakket persille eller basilikum i. For en terrin- eller brødform med bagepapir og hæld massen over i. Luk formen tæt til med stanniol og prik et par huller i, så dampen kan slippe ud. Bag ved 175 grader i 45-50 min. til terrinen er fast. Server varm som tilbehør til stegt kø, fjerkræ eller fisk med fx en tomatsauce og bagte kartoffelbåde til. Eller server kold som pålæg eller til for-/frokostret med en krydderurtecreme og flute til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.