Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skræl og del kartoflerne i mindre stykker, og kog dem møre i godt saltet vand i ca. 25 min.
Mos dem med generøse mængder smør, evt. kogt op med lidt mælk, og smag mosen til med salt og peber (Jeg bruger forholdet 0,5 dl mælk / 25 g smør pr. pers.)
Pil og hak løgene i så fine tern du kan, og sautér dem på en pande i brusende smør.
Lad løgene blive klare uden at brune, og krydr med salt og peber. Kom dem på en flad tallerken, og sæt på køl/frys, til de er HELT afkølede!
Rør kødet sejt med salt, og tilsæt masser af sort peber samt lidt sennep og Worcestershire Sauce (Engelsk Sovs), hvis du har lidt af det stående på hylden.
Rør farsen med de afkølede smørsauterede løg, æg (brug ca. et halvt æg pr. pers. - kan udelades), 1 spsk. rasp og 1 spsk. fløde pr. pers.
Form til små kugler á ca. 30 g., og drys med det sidste rasp.
Steg kødbollerne på panden, hvor du sauterede løgene, i 15 g smør pr. pers., indtil de er gyldne og gennemstegte. Sæt kødbollerne til side.
Kom 0,5 spsk. hvedemel pr. pers. på panden med fedtstoffet fra kødbollerne.
Rør godt sammen, og kom 0,5 dl vand (evt. fra kartoflerne) på pr. pers. Pisk det godt igennem, mens sovsen koger på lavt blus.
Kom bouillon og det sidste piskefløde på, og kog igennem til passende konsistens. Justér farven med en lille smule kulør (den må ikke blive for mørk). Smag til med salt, peber samt Worcestershire Sauce (Engelsk Sovs) og en generøs klat tyttebærsyltetøj.
Kom kødbollerne i sovsen, og lad det hele simre i 5-10 min. Pas på sovsen ikke bliver FOR tyk, og justér evt. med mere vand/bouillon.
Som vist på billedet.
Kommentarer og forslag til opskriften