Riv løg og gulerod på den grove side af et rivejern. Kom det i en skål sammen med kød, æg, 1/2 tsk. salt, og 1/2 spsk. hvedemel pr. person. Bland farsen grundigt med et piskeris eller en håndmikser.
Lad farsen stå på køl, indtil den skal bruges.
Sæt en kasserolle med vand over at koge.
Skræl kartoflerne, skær dem i tern, og kog dem i ca. 15 min., indtil de er helt møre.
Dræn kartoflerne, og pisk dem med et piskeris. Tilsæt fløden, indtil mosen har den ønskede tekstur. Smag til med salt og peber.
Sæt en ny kasserolle med saltet vand over at koge.
Skrub bederne, og skær dem i tern på ca. 2x2 cm. Kog ternene i ca. 10 min., indtil de er blevet lidt møre, men stadig har lidt bid.
Dræn dem for vand. Lige før servering smages rødbederne til med citronsaft, salt og peber.
Form 3 frikadeller pr. person, og steg dem på en pande ved middelhøj varme i 1 spsk. olie i ca. 3 min. på hver side.
Servér dellerne med rødbederne og kartoffelmosen.
Kommentarer og forslag til opskriften