Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.
Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.
Riv først agurken på den grove side af et rivejern og derefter løget og rødbeden på den grove side af et rivejern.
Bland de revne grøntsager med kødet og harissaen og tilsæt 1/2 tsk. salt pr. person.
Rør det godt rundt med et piskeris og tilsæt 1/2 spsk. hvedemel pr. person.
Form 3 frikadeller pr. person, og steg dem på en pande ved middelhøj varme i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. på hver side.
Sæt en ny pande over høj varme. Skær kålen i mundrette stykker. Når panden er rygende varm, steges kålen i 1 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. under jævnlig omrøring, indtil det har fået godt med farve og er blevet mørt. Krydres med salt og peber.
Bland yoghurten med agurken i en skål og smag til med salt og peber.
Servér harissadellerne med kålen, kartoflerne, raitaen og spidskålen.
Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.
Kundekommentarer ()