0
Wokstrimler af filet i chilisovs med glaskål og bagte kartofler

Wokstrimler af filet i chilisovs med glaskål og bagte kartofler

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartofler
1 min.
Bag kartoflerne

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær kartoflerne i små tern, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

løgchilipulver
10 min.
Steg løget

Kom chili (Pas på med mængden - den er stærk) i en gryde sammen med 1/2 spsk. olie pr. person. Steg chilien ved middel varme i ca. 2 min., indtil det begynder at dufte.

Hak løget fint, og kom det i gryden til chilien. Steg under jævnlig omrøring i ca. 5 min., indtil løgene er blevet helt bløde.

glaskålcitron
15 min.
Skær kålen

Skær kålen i tern, og overfør dem til en stor skål.

Vend kålen med 1/2 spsk. olivenolie pr. person, og smag til med salt, peber og citronsaft.

tomatpurégrøntsags bouillon
20 min.
Rør sovsen

Hæld 1 dl. vand pr. person i gryden til løgene sammen med bouillon, tomatpure og 1 tsk. honning (eller 1/2 tsk. sukker) pr. person.

Lad det simre i 5 minutter. 

wokstrimler
25 min.
Tilsæt kødet

Kom kødet i sovsen, og lad det simre i 3-4 min. Smag retten til med salt og citronsaft.

30 min.
Anretning

Servér kødet med sovs, kartofler og glaskål.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
571 kcal
Fedt:
24,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,4 g
Kulhydrat:
46,9 g
heraf sukkerarter:
6 g
Kostfibre:
9,2 g
Protein:
35,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?