0
Svinefilet i grøn karry med grønne bønner og aubergine

Svinefilet i grøn karry med grønne bønner og aubergine

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

filet af svinekamhvidløgcitrongræsnam pla (fiskesauce)grøn karrypasta
1 min.
Marinér kødet

Riv hvidløg og citrongræs på den fine side ned i en skål. Skær kødet i tern på 2x2 cm, og kom det i skålen sammen med fiskesauce og karrypasta. Lad det hele trække til senere.

perlebyg
10 min.
Kog byggen

Kom byggen i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.

grønne bønneraubergine
15 min.
Kog grøntsagerne

Sæt en gryde med vand over at koge.

Skær auberginen i mundrette stykker, og halvér bønnerne.

Kog aubergine og bønner i 5-7 min., til de er blevet møre. Overfør dem til en skål med koldt vand med en hulske for at stoppe kogningen. Når grøntsagerne er blevet afkølet, drænes vandet fra.

kokosmælk
20 min.
Steg kødet

Varm en gryde op ved middel varme. Steg kødet i 1 tsk. olie pr. person i ca. 5 min. under omrøring.

Hæld kokosmælken og grøntsagerne i, og bring retten til at simre. 

Smag til med salt, peber og 1 tsk. sukker pr. person.

30 min.
Anretning

Fordel byggen i skåle, og anret karryretten henover.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
600 kcal
Fedt:
31,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
21,7 g
Kulhydrat:
40,3 g
heraf sukkerarter:
11,7 g
Kostfibre:
12,6 g
Protein:
33,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?