0
Svinefilet i grøn karry med grønne bønner og aubergine

Svinefilet i grøn karry med grønne bønner og aubergine

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

filet af grisekamhvidløgcitrongræsnam pla (fiskesauce)grøn karrypasta
1 min.
Marinér kødet

Riv hvidløg og citrongræs på den fine side ned i en skål. Skær kødet i tern på 2x2 cm, og kom det i skålen sammen med fiskesauce og karrypasta. Lad det hele trække til senere.

perlebyg
10 min.
Kog byggen

Kom byggen i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.

grønne bønneraubergine
15 min.
Kog grøntsagerne

Sæt en gryde med vand over at koge.

Skær auberginen i mundrette stykker, og halvér bønnerne.

Kog aubergine og bønner i 5-7 min., til de er blevet møre. Overfør dem til en skål med koldt vand med en hulske for at stoppe kogningen. Når grøntsagerne er blevet afkølet, drænes vandet fra.

kokosmælk
20 min.
Steg kødet

Varm en gryde op ved middel varme. Steg kødet i 1 tsk. olie pr. person i ca. 5 min. under omrøring.

Hæld kokosmælken og grøntsagerne i, og bring retten til at simre. 

Smag til med salt, peber og 1 tsk. sukker pr. person.

30 min.
Anretning

Fordel byggen i skåle, og anret karryretten henover.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
600 kcal
Fedt:
31,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
21,7 g
Kulhydrat:
40,3 g
heraf sukkerarter:
11,7 g
Kostfibre:
12,6 g
Protein:
33,3 g