Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Riv hvidløg og citrongræs på den fine side ned i en skål. Skær kødet i tern på 2x2 cm, og kom det i skålen sammen med fiskesauce og karrypasta. Lad det hele trække til senere.
Kom byggen i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.
Sæt en gryde med vand over at koge.
Skær auberginen i mundrette stykker, og halvér bønnerne.
Kog aubergine og bønner i 5-7 min., til de er blevet møre. Overfør dem til en skål med koldt vand med en hulske for at stoppe kogningen. Når grøntsagerne er blevet afkølet, drænes vandet fra.
Varm en gryde op ved middel varme. Steg kødet i 1 tsk. olie pr. person i ca. 5 min. under omrøring.
Hæld kokosmælken og grøntsagerne i, og bring retten til at simre.
Smag til med salt, peber og 1 tsk. sukker pr. person.
Fordel byggen i skåle, og anret karryretten henover.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kommentarer og forslag til opskriften