0
Svinefilet med bagte beder, appelsin, kota og pinjekerner

Svinefilet med bagte beder, appelsin, kota og pinjekerner

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

svinefilet
1 min.
Krydr kødet

Skær kødet i skiver på ca. 2 cm., og krydr dem godt med salt.

Farvede beder
5 min.
Bag bederne

Indstil ovnen på 225 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skræl eller skrub bederne og skær dem i skiver på ca. 1/2 cm., og spred dem ud på bagepladen. Vend med 1 tsk. olie pr. person, og krydr med salt.

Bag bederne i 15-20 min., indtil de har fået lidt farve og er blevet møre.

quinoa
10 min.
Kog quinoaen

Sæt quinoaen over at koge i rigeligt vand med et skud salt. Lad den koge i ca. 15 min., og derefter trække i vandet i ca. 5 min., inden du sigter vandet fra.

pinjekerner
15 min.
Rist pinjekernerne

Pinjekernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

20 min.
Steg kødet

Varm en pande op ved middelhøj varme. Steg kødet i 1/2 tsk. olie pr. person i ca. 3-4 min. på hver side, indtil det har fået godt med farve og er gennemstegt.

appelsinKota-ost
25 min.
Skær appelsinen

Skræl appelsinerne og skær dem i mundrette stykker, og vend dem med bederne, pinjekernerne og brud af kotaen.

30 min.
Anretning

Servér kødet med quinoaen og bedesalaten.

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
593 kcal
Fedt:
23,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,2 g
Kulhydrat:
47,2 g
heraf sukkerarter:
24,3 g
Kostfibre:
10,8 g
Protein:
42,2 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?