Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær kødet i skiver på ca. 2 cm., og krydr dem godt med salt.
Indstil ovnen på 225 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.
Skræl eller skrub bederne, skær dem i skiver på ca. 1/2 cm., og spred dem ud på bagepladen. Vend med 1 tsk. olie pr. person, og krydr med salt.
Bag bederne i 15-20 min., indtil de har fået lidt farve og er blevet møre.
Sæt quinoaen over at koge i rigeligt vand med et skud salt. Lad den koge i ca. 15 min., og derefter trække i vandet i ca. 5 min., inden du sigter vandet fra.
Pinjekernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.
Varm en pande op ved middelhøj varme. Steg kødet i 1/2 tsk. olie pr. person i ca. 3-4 min. på hver side, indtil det har fået godt med farve og er gennemstegt.
Skræl appelsinerne, skær dem i mundrette stykker, og vend dem med beder, pinjekerner og brud af kota.
Servér kødet med quinoa og bedesalat.
Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.
Kommentarer og forslag til opskriften