0
Svinekød i rød curry med pak choy og sorghum
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

sorghum
1 min.
Sorghum

Kom sorghum i en gryde med rigeligt koldt vand og lidt salt, og kog dem i ca. 15 min. Dræn vandet fra, og lad sorghum dryppe af i en sigte et par min.

cherry- eller blommetomaterskinkekød i strimlerthailandsk rød karrysovs
5 min.
Karry

Find en stor gryde eller wok frem, og sæt den over ved højeste blus. Tilsæt en smule olie, og steg kødet kort og hårdt i 2-3 min. Halver tomaterne. Tilsæt karrysovs og tomater til kødet, og skru ned på laveste blus. Lad retten småsimre i 5-7 min.

basilikumpak choy
10 min.
Pak choy

Pluk pak choy ud i blade, og del de største i to. Skyl alle bladene, og dryp dem grundigt af.

Pluk basilikum ud i blade.

20 min.
Anretning

Anret sorghum og pak choy i dybe tallerkener. Hæld den varme karry over og drys med basilikumblade.

Bonusinfo

Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?