0
Svinekød med ris i romanescosauce
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 225 grader.
  2. Kog risene efter anvisning på posen.
  3. Skær eller bræk romanescokålen i mindre stykker, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Skær ligeledes løg i både og pil hvidløget. Vend i lidt salt og olie. Bag kål, løg og hvidløg i ovnen i ca. 15 minutter til kålen har taget let farve, stykkerne må gerne have lidt bid.
  4. Krydr kødet godt med salt og peber. Steg kødet på en pande ved middelhøj varme. Skær tomater i både, og lad dem stege med et par minutter.  
  5. Riv osten. Blend den bagte romanesco (gem evt. et par små buketter til pynt) samt løg og hvidløg med en gavmild mængde olie til en sauce, der har samme konsistens som en grov pesto. Tilsæt ost og blend kort. Smag til med salt og peber.
  6. Bland forsigtigt ris, tomater, romanescosauce og kød. 
Anretning

Anret i skåle, og pres lidt citronsaft over hver portion. Krydr med peber og server straks.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?