0
Svinekotelet i frikasse med majs og dild
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
perlebygsalt
1 min.
Perlebyg

Sæt perlebyggen over at koge i en kasserolle med rigeligt, letsaltet vand. Lad dem koge i ca 15 min,  til de er møre.

kotelet af gris
5 min.
Kødet

Skær kødet i tern på 2 x 2 cm, og krydr det med salt.

majskolberløgsalathovedagurkperlebyg
8 min.
Grøntsagerne

Pil skrællen af majsen, og skyl den grundigt. Stil kolben på højkant og skær kernerne fra med en kniv.

Pil løget, og hak det groft.

Skyl salaten, dilden og agurken grundigt, og afdryp for vand. Flæk agurken, og skær den i ½ cm tykke skiver. Riv salaten i mundrette stykker. Hak dilden groft. 

 

bechamelsovsolivenolie, ekstra jomfru
20 min.
Frikasséen

Sæt en gryde eller dyb pande over høj varme. Når panden er rygende varm, steges kødet i 1 tsk. olie pr. person i ca. 2 min, indtil det får godt med farve. Skru lidt ned for varmen, tilsæt majs og løg, og lad det stege i 3 min. under omrøring. Tilsæt bechamelsovsen, og varm den stille og roligt op. Tilsæt dild og smag til med salt og peber.

olivenolie, ekstra jomfrusort pebereddikesennep
25 min.
Salaten

Bland 1 tsk. olivenolie, 1 tsk. eddike, 1/2 tsk. sennep og lidt salt pr. person i en skål, og vend salaten og agurken heri. Smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér frikasséen sammen med de kogte perlebyg og den friske salat. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?