0
Svinekotelet med bagt butternut og ponzusauce

Svinekotelet med bagt butternut og ponzusauce

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

butternut squash
Bag butternut

Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.

Skær butternut i både, og kassér kernehuset.

Dæk en bradepande med bagepapir, og læg butternutbådene på bagepapiret. Vend med 1/2 spsk. olie pr. person og krydr godt med salt, og bag i ca. 20 min., indtil butternut har fået godt med farve og er blevet helt mørt.

grønne linser fra Puy
10 min.
Kog linserne

Kom linserne i en kasserolle med rigeligt vand og et godt skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg, til de er møre - ca. 15 min.

tamari soya saucecitronroséløgmynte
15 min.
Rør saucen

Hak løget og mynten fint og overfør til en lille skål med soyaen og saften fra citronen.

græskarkerner
20 min.
Rist kernerne

Kom kernerne i et ildfast fad og rist dem i ovnen i ca. 5 min. ved jævnlig omrøring, indtil de er gyldne i overfladen.

kotelet af gris
25 min.
Steg kødet

Varm en pande op ved høj varme. Steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min., på hver side, indtil det har fået godt med farve og lige netop er gennemstegt.

Krydr med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel linserne i dybe tallerkener og anret kødet og butternut henover. Top med ponzusaucen og græskarkernerne.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
556 kcal
Fedt:
27,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,1 g
Kulhydrat:
35,2 g
heraf sukkerarter:
12,1 g
Kostfibre:
9,3 g
Protein:
38,3 g