0
Svinekotelet med grønne bønner vendt i citrongræs og chili

Svinekotelet med grønne bønner vendt i citrongræs og chili

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

brune ris
1 min.
Kog risene

Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 20 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra. Lad risene hvile i 5 min.

citrongræstamari soya saucerød chilihvidløgristet sesamolie
5 min.
Rør vinaigretten

Riv chilien (pas på med mængden - den er stærk), hvidløget og den hvide del af citrongræsset ned i en lille skål og tilsæt soyaen og sesamolien.

Rør rundt og smag til med salt og peber. 

grønne bønner
15 min.
Kog bønnerne

Kog bønnerne i saltet vand i 5-7 min., og lad dem dampe af i en sigte.

Vend bønnerne i vinaigretten lige før servering.

kotelet af gris
20 min.
Steg kødet

Varm en pande op ved middelhøj varme.

Steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3-4 min. på hver side, indtil det får godt med farve og er gennemstegt.

Skær i skiver og krydr med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel risen i skåle, anret kødet henover og top med bønnerne og vinaigretten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
578 kcal
Fedt:
30,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,9 g
Kulhydrat:
40,1 g
heraf sukkerarter:
5,9 g
Kostfibre:
7,8 g
Protein:
32,7 g