Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart. Hæld risen i en kasserolle og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risen. Tilsæt lidt salt og kog risen i ca. 20 min og lad det hvile 5 min efterfølgende.
Riv chilien (pas på med mængden - den er stærk), den hvide del af citrongræsset, hvidløget ned i en lille skål og tilsæt soyaen og sesamolien.
Rør rundt og smag til med salt og peber.
Kog bønnerne i saltet vand i 5 min., og lad dem dampe af i en sigte.
Vend bønnerne i vinaigretten lige før servering.
Varm en pande op ved middelhøj varme.
Steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3-4 min. på hver side, indtil det får godt med farve og er gennemstegt.
Skær i skiver og krydr med salt og peber.
Fordel risen i skåle, anret kødet henover og top med bønnerne og vinaigretten.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kommentarer og forslag til opskriften