0

Svinekotelet med grønne bønner vendt i citrongræs og chili

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

brune ris
1 min.
Kog risene

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart. Hæld risen i en kasserolle og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risen. Tilsæt lidt salt og kog risen i ca. 20 min og lad det hvile 5 min efterfølgende. 

citrongræstamari soya saucerød chilihvidløgristet sesamolie
5 min.
Rør vinaigretten

Riv chilien (pas på med mængden - den er stærk), den hvide del af citrongræsset, hvidløget ned i en lille skål og tilsæt soyaen og sesamolien.

Rør rundt og smag til med salt og peber. 

grønne bønner
15 min.
Kog bønnerne

Kog bønnerne i saltet vand i 5 min., og lad dem dampe af i en sigte.

Vend bønnerne i vinaigretten lige før servering.

kotelet af gris
20 min.
Steg kødet

Varm en pande op ved middelhøj varme.

Steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3-4 min. på hver side, indtil det får godt med farve og er gennemstegt.

Skær i skiver og krydr med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel risen i skåle, anret kødet henover og top med bønnerne og vinaigretten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.