0
Svinekotelet med humus, kikærtesalat, avokado og ristede sesam

Svinekotelet med humus, kikærtesalat, avokado og ristede sesam

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

1. Hæld kikærterne i en sigte over vasken, og skyl dem med vand. Pres saften fra citronen. Hæld halvdelen af kikærterne i en skål sammen med halvdelen af citronsaften. Tilføj en gavmild mængde neutral olie samt salt og peber. Blend kikærterne og humuskrydderierne med en stavblender, til du har en cremet humus.

2. Skyl salaten grundigt i vand, og tør den i en salatslynge eller med køkkenrulle. Hak mynten groft. Bland salat, mynte og resten af kikærterne med den resterende citronsaft. Smag salaten til med salt og peber.

3. Del avokadoen i kvarte, og fjern sten og skræl. Skær de kvarte stykker avokado i tynde skiver.

4. Krydr koteletterne med salt og peber. Steg dem ved middelhøj varme i lidt neutral olie i 2-4 minutter på hver side. Tilsæt lidt smør på panden, og dryp det over koteletterne med en ske, mens de steger færdigt.

5. Rist sesamfrøene på en tør pande, til de begynder at tage farve. Ryst panden undervejs.

6. Arranger den grønne salat på tallerkener, og fordel avokadoen henover. Drys med sesam, fordel humus i et par klatter, og anret koteletten herpå. Alternativt kan koteletten skæres i strimler.

Bonusinfo

Hummuskrydderi indeholder: 75% spidskommen, 10% sort peber, 10% sød paprika, 5% chili.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?