0
Svinekotelet med spidskål, grøn mango, tamari, brunet smør og basmatiris.

Svinekotelet med spidskål, grøn mango, tamari, brunet smør og basmatiris.

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Soya, Nødder

Fremgangsmåde

Basmatiris: Kom risene i en sigte og skyl dem grundigt under rindende vand i 2-3 min. Kog 3 dl vand (pr pose ris) op med 1 tsk. salt. Tilsæt de skyllede og drænede ris, og når vandet igen koger røres en gang i risene og der skrues ned så de netop simrer (2-3 stykker). Kog risene under låg i ca. 10-12 min. til alt vandet er optaget i risene. Sluk og lad risene hvile under låg i 10-12 min. – slå dem løse med en gaffel og server.

Svinekotelet (se video ovenover): Krydr svinekoteletterne med lidt salt. Varm en pande godt op, tilsæt lidt olie, og brun kødet godt af. Når de har taget lidt farve, skrues lidt ned for varmen og koteletterne steges færdige ved lav varme.

Grønt til sauce og pynt: Skær peberfrugt og løg i tern og hak hvidløg og ingefær fint (brug ca. 1/2 tsk. finthakket/revet ingefær pr. person). Mangokødet (uden skræl) skæres i strimler.

Spidskål: Spidskålet deles i både. Lad endelig lidt af stokken sidde på, så de ikke falder fra hinanden under tilberedning.

Når koteletterne er færdige, tages de af panden. Lad dem trække imens kålen brunes i samme olie. Kålen skal ikke være mør, men stegt på skærefladen og sprød og rå i midten. Hold igen med saltet, da saucen er baseret på soja, der er temmelig salt i sig selv.

Sauce: Panden hvor kål og kotelet (se video ovenover) er stegt på, tilsættes hakket løg, peberfrugt, hvidløg og ingefær og koges af med tamari. Tilsæt en god smørklat og lad det koge lidt sammen.

Anretning: Som vist på billedet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?