0
Svinekoteletter i cremet sovs med nye løg og grønne bønner

Svinekoteletter i cremet sovs med nye løg og grønne bønner

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk, Nødder, Hvedemel

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

kotelet af gris
5 min.
Steg kødet

Varm en pande op ved middelhøj varme.

Når panden er godt varm, steges kødet i ca. 4 min. på hver side, så det får godt med farve.

nye løggrønne bønner
10 min.
Ordn grøntsagerne

Imens kødet steger, skæres løget i kvarte. Kog bønnerne i en kasserolle 5-7 min.

nam pla (fiskesauce)
20 min.
Steg løget

Tag kødet af panden, og steg løgene i ca. 5 min., så de får godt med farve.

Skru ned for varmen, hæld 1/2 spsk. hvedemel i panden, og rør godt rundt i ca. 1 min.

Hæld fløden i panden sammen med bønnerne og kødet. Rør godt rundt, indtil sovsen begynder at blive cremet.

Smag til med fiskesauce og peber.

30 min.
Anretning

Servér kødet med grøntsagerne, kartoflerne og sovsen.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
537 kcal
Fedt:
20,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,2 g
Kulhydrat:
49,1 g
heraf sukkerarter:
12,7 g
Kostfibre:
8,1 g
Protein:
34,1 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?