Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.
Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.
Varm en pande op ved middelhøj varme.
Når panden er godt varm, steges kødet i ca. 4 min. på hver side, så det får godt med farve.
Imens kødet steger, skæres løget i kvarte. Kog bønnerne i en kasserolle i 5-7 min.
Tag kødet af panden, og steg løgene i ca. 5 min., så de får godt med farve.
Skru ned for varmen, hæld 1/2 spsk. hvedemel i panden, og rør godt rundt i ca. 1 min.
Hæld fløden i panden sammen med bønnerne og kødet. Rør godt rundt, indtil sovsen begynder at blive cremet.
Smag til med fiskesauce og peber.
Servér kødet med grøntsagerne, kartoflerne og sovsen.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kundekommentarer ()