0

BBQ Svinekoteletter med nye gulerødder og salat med radiser og agurk

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kotelet af grisBBQ-krydderi / Rub
1 min.
Krydr kødet

Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft.

Krydr kødet med salt og krydderiblandingen og lad stå ude til senere.

kartofler
5 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med saltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

gulerødder med top
10 min.
Bag gulerødderne

Skrub gulerødderne for det værste skræl og overfør til et ildfast fad med 1/2 spks. olie pr. person. Krydr godt med salt og peber og bag i ca. 10-15 min., indtil de er møre og har fået lidt farve. Rør lidt rundt undervejs.

agurkFriséesalatradiser
15 min.
Lav salaten

Pil bladene fra stokken på salaten, og skær radiserne og agurken i mundrette stykker.

Bland 1 tsk. olivenolie, 1 tsk. eddike og ½ tsk. sennep, revet hvidløg og lidt salt pr. person i en stor skål. 

Vend salaten i dressingen lige før servering.

20 min.
Steg kødet

Varm en pande op ved høj varme. Steg kødet i 1 tsk. olie pr. person i ca. 2 min. på hver side, indtil det har fået godt med farve og er gennemstegt.

30 min.
Anretning

Servér kødet med gulerødderne, salaten og kartoflerne.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

BBQ-krydderi / Rub indeholder: 

25% paprika, 20% gule sennepsfrø, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% sort peber 5% oregano, 5% cayenne, 5% korianderfrø, 5% fennikelfrø, 5% røget paprika

Fif: blander du denne krydderiblanding med lidt muscovado eller brun farin, ketchup, æbleeddike og Worcestershire sauce så har du en fantastisk BBQ sauce.