0
Svinekoteletter stegt med Etiopisk Berbère dertil couscous med peberfrugt og persille

Svinekoteletter stegt med Etiopisk Berbère dertil couscous med peberfrugt og persille

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Couscous: Kom couscoussen i en skål, der kan tåle varme. Hæld kogende vand over, så det netop dækker, og tilsæt lidt salt. Lad den trække 10 minutter. Afkøl let, og smuldr couscoussen fra hinanden med fingrene, mens du tilfører Berbère (pas på den er stærk, så smag dig frem). Tilsæt generøse mængder af din bedste olivenolie samt saften og lidt fintrevet gul skal fra citronen. Hak persille. og kom det i sammen med agurk og tomat i tern samt fintsnittet peberfrugt. Vend til sidst fintsnittet persille i (du må gerne snitte den øverste 1/3 del af stilkene med). Smag til med salt og peber, og lad couscoussen trække ved stuetemperatur et kvarters tid.

Kød: Tag koteletterne ud af køleskabet og ud af posen 10 minutter, før de skal steges. Krydr dem med salt, peber og lidt Berbère. Steg dem på en godt varm pande i lidt neutral olie i ca. 2-4 min. på hver side. Lige før de er færdige, tilsættes små klatter smør sammen med letknuste, upillede hvidløgsfed. Lad koteletterne stege videre i et minuts tid, mens du drypper med smørret fra panden med en ske. Tag koteletterne af panden, og dæk dem med stanniol, så de holder sig varme. Lad dem trække i 2-3 minutter, før du serverer dem.

Anretning: Som vist på billedet.

Etiopisk Berbère:

Det Etiopiske køkken kombinerer elementer fra både arabisk og indisk madlavning i denne meget aromatiske og stærke blanding: Peber og chili står for stærkheden, bukkehornsfrø tilføjer en dyb nøddeagtig note, mens kardemomme, kanel og allehånde giver en sød og krydret duft. Berbere er en krydderiblanding, der er udgangspunktet for meget mad i det etiopiske køkken. Den er bl.a. en grundlæggende ingrediens i Dabo Kolo, Doro Wat og mange andre retter.

ASAs Etiopiske Berbere indeholder Bukkehornsfrø, kardemomme, sort peber, ingefær, koriander, allehånde, chili, nelliker, ajowanfrø og kanel. Alle ingredienser er økologiske.

Bonusinfo

Det Etiopiske køkken kombinerer elementer fra både arabisk og indisk madlavning i denne meget aromatiske og stærke blanding: Peber og chili står for stærkheden, bukkehornsfrø tilføjer en dyb nøddeagtig note, mens kardemomme, kanel og allehånde giver en sød og krydret duft. Berbere er en krydderiblanding, der er udgangspunktet for meget mad i det etiopiske køkken. Den er bl.a. en grundlæggende ingrediens i Dabo Kolo, Doro Wat og mange andre retter.

Vores Etiopiske Berbere indeholder:

15% koriander, 15% kardemomme, 15% sort peber, 10% ingefær, 10% Bukkehornsfrø, 10% allehånde, 10% chili, 5% nelliker, 5% ajowanfrø og 5% kanel.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?