Pesto: Kom rucola, pinjekerner, valnødder, mælk, hvidløg, parmesan, salt og peber i en blender og sæt den i gang. Tilsæt olivenolie til konsistensen er blød, cremet og let flydende – omkring ¾ dl. Smag pestoen til med salt og peber.
Aubergine: Smør peberfrugterne med en smule olie og grill dem sorte under ovngrillen. Læg dem i en plastpose og lad dem trække 10 min. inden skindet trækkes af og stilk og kerner fjernes. Skær auberginerne i 1 cm tykke skiver på langs, pensl dem med lidt olie og krydr med salt og peber. Grill dem møre på begge sider på en grillpande, i ovnen eller over kul. Rul hver skive aubergine med lidt grillet peberfrugt og en skive frisk mozzarella. Læg rullerne i et ildfast fad og bag dem 3-5 min. til de er gennemvarme og osten let smeltet.
Kød: Krydr medaljonerne med salt og peber. Læg to salvieblade ovenpå hver medaljon og bind dem fast med lidt hvid bomuldssnor. Brun kødet på alle sider i lidt olivenolie og læg dem i et fad. Bag dem yderligere 6-10 min. ved 225°C alt efter tykkelse.
Server retten sammen med fx kartoffelbåde og en blandet grøn salat til.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften