0
Filet á la mørbrad i cremet skysauce med svampe og rucola

Filet á la mørbrad i cremet skysauce med svampe og rucola

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartofler
1 min.
Bag kartoflerne

Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær kartoflerne i stave, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1 tsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

Filet á la mørbrad
10 min.
Steg kødet

Varm en gryde op ved høj varme.

Skær kødet i ca. 3 cm tykke skiver, og steg dem på skæresiden i ca. 3 min. på begge sider, indtil de har fået masser af farve.

champignonsløgfløde 9%
10 min.
Forbered grøntsagerne

Skær svampe og løg i kvarte.

Tag kødet af panden, og steg grøntsagerne i 5 min. under jævnlig omrøring. Tilsæt 1/2 spsk. hvedemel pr. person, og steg i yderligere 1 min. under omrøring.

Skru ned for varmen, og tilsæt kød, fløde og soya til retten, og lad den simre, indtil sovsen begynder at blive cremet.

rucola
20 min.
Marinér rucolaen

Kom rucolaen i en skål, og vend den med lidt eddike, salt og peber.

25 min.
Tilsmag retten

Smag sovsen til med salt og peber. Anret rucolaen henover.

30 min.
Anretning

Servér gryderetten med kartofler til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
585 kcal
Fedt:
23,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
8,5 g
Kulhydrat:
51,7 g
heraf sukkerarter:
10,8 g
Kostfibre:
6,9 g
Protein:
37,7 g