0

Svinemørbrad med æbler, krydderurter og pommes rissole

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kød: Pluk bladene af krydderurterne og hak dem fint. Vend dem med et godt nip salt og peber og gnid svinemørbraderne godt ind i blandingen. Læg kødet i en frysepose, hæld juicen i og luk godt til. Lad kødet trække 20-25 min. på køkkenbordet. Skær løg og æbler i både og vend dem med brun farin, lidt olie, salt og peber. Bred dem ud i en lille bradepande og læg kødet ovenpå. Hæld resten af marinaden over og bag ved 200 grader i 12 min. Hæld væden fra fadet over i en kande og sæt bradepanden tilbage i ovnen. Rist nu 10-15 min. til kød, æbler og løg er møre og gyldne.

Kartofler: Vend kartoflerne med lidt olie, salt og peber og bred dem ud i en bradepande. Bag dem ca. 25 min. ved 200 grader til de er møre og gyldne.

Sauce: Kom melet i en kasserolle med en anelse olie og varm det op. Tilsæt væden fra bradepanden lidt ad gangen under piskning til saucen er blød og let cremet og smag til.

Skær kødet i tynde skiver og server sammen med kartoflerne og dampet broccoli.

Kommentarer og forslag til opskriften