0
Filet á la mørbrad med gulerødder og haydari

Filet á la mørbrad med gulerødder og haydari

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rød peberfrugtgulerødderbagekartofler
1 min.
Bag grøntsagerne

Forvarm ovnen til 225 grader varmluft. Dæk to bradepander med bagepapir. Flæk gulerødder og peberfrugt i kvarte, kassér kernerne fra peberfrugten. og spred gulerødder og peberfrugt ud på en bageplade. Krydr med salt og peber.

Skær kartoflerne i mundrette stykker, og spred dem ud på den anden bageplade. Vend dem med 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt og peber.

Bag peberfrugten i ca. 10 min. og gulerødderne og kartoflerne i ca. 20 min., indtil de får rigeligt med farve og bliver møre. 

Filet á la mørbrad
15 min.
Grill kødet

Varm en grillpande (eller en alm.) op ved høj varme.

Skær kødet i ca. 3 cm. tykke medaljoner.

Steg kødet på skæresiden i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. på hver side.

Krydr godt med salt og peber.

persillehaydari krydderimixKota-ost
25 min.
Rør haydarien

Kom peberfrugt, kota, persille og krydderiblandingen i et højt glas eller en blender, og blend det til en homogen masse. Hæld evt. lidt vand i for at gøre cremen mere flydende. Smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér kødet med kartofler, gulerødder og haydari.

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Bonusinfo

Haydari krydderimix indeholder:

  • 40% paprika (sød)
  • 20% røget paprika (bittersød)
  • 15% spidskommen
  • 15% sort peber
  • 5% chili
  • 5% cayenne peber

Næringsindhold pr. person:

Energi:
568 kcal
Fedt:
23,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,3 g
Kulhydrat:
49,3 g
heraf sukkerarter:
13,1 g
Kostfibre:
7,6 g
Protein:
35,2 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?