Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen til 225 grader varmluft. Dæk to bradepander med bagepapir. Flæk gulerødder og peberfrugt i kvarte, kassér kernerne fra peberfrugten. og spred gulerødder og peberfrugt ud på en bageplade. Krydr med salt og peber.
Skær kartoflerne i mundrette stykker, og spred dem ud på den anden bageplade. Vend dem med 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt og peber.
Bag peberfrugten i ca. 10 min. og gulerødderne og kartoflerne i ca. 20 min., indtil de får rigeligt med farve og bliver møre.
Varm en grillpande (eller en alm.) op ved høj varme.
Skær kødet i ca. 3 cm. tykke medaljoner.
Steg kødet på skæresiden i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. på hver side.
Krydr godt med salt og peber.
Kom peberfrugt, kota, persille og krydderiblandingen i et højt glas eller en blender, og blend det til en homogen masse. Hæld evt. lidt vand i for at gøre cremen mere flydende. Smag til med salt og peber.
Servér kødet med kartofler, gulerødder og haydari.
Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.
Haydari krydderimix indeholder:
Kundekommentarer ()