0

Svinemørbrad svøbt i persille og parmaskinke med rabarberkompot og sennepshollandaise

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kompot: Rens rabarberne og snit dem i skiver. Kom sukker, vanillesukker og en anelse vand i en gryde og kog det op. Kom rabarberne i, rør rundt og lad det simre ved svag varme 10 min. til rabarberne er møre – rør ikke unødigt, så rabarberne bevarer lidt af formen. Smag til med sukker efter smag.

Mørbrad: Lav to 30 cm lange stykker film og læg dem på køkkenbordet. Læg 3 skiver parmaskinke på højkant på hver, så de akkurat overlapper hinanden. Pluk persillebladene af stilkene og fordel dem på skinken. Læg en mørbrad ovenpå hver, krydr med salt og peber og fold forsigtigt skinken rundt om – brug filmen som støtte. Læg mørbraderne på en bageplade og bag dem ved 225°C i ca. 20-25 min. alt efter tykkelse til de er let rosa i midten.

Hollandaise: Saucen skal røres sammen umiddelbart inden servering! Smelt smørret i en gryde. Rør æggeblomme, sennep og et lille nip salt sammen i en skål. Pisk smørret i lidt ad gangen med et piskeris til konsistensen er cremet. Smag evt. til med mere sennep.

Server fx med små ovnbagte nye kartofler og dampet broccoli.

Kommentarer og forslag til opskriften