Kartoffelkager: Skræl kartoflerne, kog dem møre i usaltet vand og mos dem godt. Lad mosen køle af og rør den derefter sammen med sammenpisket æg, ¾ dl mel, ost, muskatnød og salt til en blød ”dej”. Form mosen til "bøffer", vend dem i mel og steg dem gyldne i olie. Drys med lidt (flage)salt.
Bøffer: Fjern stokken på svampene, skær hattene i kvarte og hak hvidløgene fint. Smelt smørret og tilsvarende mængde olie på en hed pande og lad det bruse af. Steg bøfferne i ca. 2-3 min. på hver side (afhængig af tykkelse). Tag bøfferne af panden (hold dem lune under stanniol og et viskestykke) og tilsæt svampe og hvidløg. Krydr med salt og peber og sautér til svampene er bløde og møre. Tag blandingen af, hæld rødvin og fond på panden og lad væden koge ind til ca. 1 dl. Smag saucen til, rør svampe og hvidløg i og fordel saucen over bøfferne.
Server retten sammen med dampede grøntsager og groft brød.
Kommentarer og forslag til opskriften