0
Grisestrimler i quinoa med stegt æg, sød chilisauce og spidskål

Grisestrimler i quinoa med stegt æg, sød chilisauce og spidskål

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

quinoa
1 min.
Kog quinoaen

Skyl quinoaen i en sigte, og sæt den over at koge i rigeligt, letsaltet vand. Lad den koge stille og roligt i 5-10 min. under låg, til den er mør.

grisekød i strimlerhvidløgingefærtamari soya sauce
3 min.
Marinér kødet

Kom kødet i en skål, og bland med soyaen og fintrevet ingefær og hvidløg. Lad det stå til senere.

spidskål
10 min.
Hak spidskålen

Hak spidskålen i mundrette stykker.

15 min.
Steg kålen

Varm en stor gryde op ved høj varme.

Steg kålen i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. ved jævnlig omrøring, indtil det har fået godt med farve, og er faldet lidt sammen.

Overfør kødet til en stor skål eller et stort fad

æg
20 min.
Steg ægget

Steg æggene i gryden i 1 tsk. olie pr. person ved høj varme, indtil de er godt ristet af. Rør bare godt rundt i det - det gør ikke noget det bliver til overstegt røræg. 

Overfør til skålen med kålen.

Sød chilisauce
25 min.
Steg kødet

Hæld yderligere 1 tsk. olie pr. pers. i gryden, og steg kødet ved høj varme, indtil det får godt med farve, og bliver gennemstegt.

Sluk for varmen, og overfør kødet og stegeskyen til kålen.

Kom quinoaen i skålen, og rør det hele godt sammen med den søde chilisauce.

Smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel retten i skåle, og servér straks.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
589 kcal
Fedt:
26,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,2 g
Kulhydrat:
40,5 g
heraf sukkerarter:
2,5 g
Kostfibre:
10,1 g
Protein:
42,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?