Basmatiris: Kom risene i en sigte og skyl dem grundigt under rindende vand i 2-3 minutter. Kog 3 dl vand (pr pose ris) op med 1 tsk. salt. Tilsæt de skyllede og drænede ris, og når vandet igen koger røres en gang i risene og der skrues ned så de netop simrer (2-3 stykker). Kog risene under låg i ca. 10-12 minutter til alt vandet er optaget i risene. Sluk og lad risene hvile under låg i 10-12 minutter – slå dem løse med en gaffel og server.
Ristet sesam: Kom sesamfrø i et ovnfast fad og rist dem i ovnen ved 175 grader i 10-12 minutter til de gyldne. Knus dem let i en morter med lidt groft salt.
Kylling i sambhar: Krydr kyllingelårene med salt og peber og steg dem sprøde og gyldne i en tykbundet gryde med lidt neutral olie. Tilsæt Sambhar og rist igennem mens du vender rundt i et minuts tid. Tilsæt kokosmælk og dæk med et tætsluttende låg - lad kyllingen simre ved svag varme i 25-30 minutter til lårkødet er mørt. Tilsæt små broccolibuketter, halve tomater og snittet forårsløg samt squash skåret i mundrette stykker og lad det koge med i 1-2 minutter. Smag saucen til med salt og peber samt lidt sukker.
Anretning: Som på billedet - drys masser af ristet sesam på toppen af retten.
ASAs Sambhar indeholder: Spidskommen, koriander, sort peber, sennepsfrø, bukkehornsfrø, chilipulver, asafoetida og gurkemeje.
Mere om Sambhar: Dette er traditionelt brugt til at lave en elegant og sund dhal i det sydlige Indien, men kan også bruges til at lave karryretter med kylling og fisk.
Asafoetida giver denne højtelskede blanding sin umiskendelige hvidløgsagtige grundtone, mens tamarind giver det skarpe, citrusinput.
Sambhar er traditionelt brugt til at lave en elegant og sund dhal i det sydlige Indien, men kan også bruges til at lave karryretter med fisk.
Sambhar indeholder: Spidskommen, koriander, sort peber, sennepsfrø, bukkehornsfrø, chilipulver, asafoetida, tamarind og gurkemeje.
Kommentarer og forslag til opskriften