0
Syd Goa’sk kylling i Sambhar med kokos, sesam og grønt

Syd Goa’sk kylling i Sambhar med kokos, sesam og grønt

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Basmatiris: Kom risene i en sigte og skyl dem grundigt under rindende vand i 2-3 minutter. Kog 3 dl vand (pr pose ris) op med 1 tsk. salt. Tilsæt de skyllede og drænede ris, og når vandet igen koger røres en gang i risene og der skrues ned så de netop simrer (2-3 stykker). Kog risene under låg i ca. 10-12 minutter til alt vandet er optaget i risene. Sluk og lad risene hvile under låg i 10-12 minutter – slå dem løse med en gaffel og server.

Ristet sesam: Kom sesamfrø i et ovnfast fad og rist dem i ovnen ved 175 grader i 10-12 minutter til de gyldne. Knus dem let i en morter med lidt groft salt.

Kylling i sambhar: Krydr kyllingelårene med salt og peber og steg dem sprøde og gyldne i en tykbundet gryde med lidt neutral olie. Tilsæt Sambhar og rist igennem mens du vender rundt i et minuts tid. Tilsæt kokosmælk og dæk med et tætsluttende låg - lad kyllingen simre ved svag varme i 25-30 minutter til lårkødet er mørt. Tilsæt små broccolibuketter, halve tomater og snittet forårsløg samt squash skåret i mundrette stykker og lad det koge med i 1-2 minutter. Smag saucen til med salt og peber samt lidt sukker.

Anretning: Som på billedet - drys masser af ristet sesam på toppen af retten.

ASAs Sambhar indeholder: Spidskommen, koriander, sort peber, sennepsfrø, bukkehornsfrø, chilipulver, asafoetida og gurkemeje.

Mere om Sambhar: Dette er traditionelt brugt til at lave en elegant og sund dhal i det sydlige Indien, men kan også bruges til at lave karryretter med kylling og fisk.

Bonusinfo

Asafoetida giver denne højtelskede blanding sin umiskendelige hvidløgsagtige grundtone, mens ​​tamarind giver det skarpe, citrusinput.

Sambhar er traditionelt brugt til at lave en elegant og sund dhal i det sydlige Indien, men kan også bruges til at lave karryretter med fisk.

Sambhar indeholder: Spidskommen, koriander, sort peber, sennepsfrø, bukkehornsfrø, chilipulver, asafoetida, tamarind og gurkemeje.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?