Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Krydr fisken med salt, og gem den til senere.
Sæt en kasserolle med vand over at koge.
Skræl kartoflerne og pastinakken, skær dem i grove stykker, og kog dem i ca. 15 min., indtil de er helt møre.
Riv kålen fra stilken i mundrette stykker.
Sæt en pande over høj varme. Når den er rygende varm, steges kålen og spinaten i 1 tsk. olie pr. person i ca. 3 min., indtil det har fået godt med farve og er blevet mørt. Man kan med fordel stege kålen og spinaten over flere omgange, hvis man laver mad til flere.
Skær pæren i både.
Vend pæren, kålen og spinaten sammen i en skål, og smag til med salt, peber og citronsaft.
Dræn kartofler og pastinak for vand, og pisk dem godt sammen. Hæld lidt fløde i undervejs for at få en cremet konsistens.
Smag til med salt.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelvarme.
Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, pres citronsaft henover, og servér straks.
Servér fisken med creme og salat.
ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.
Kundekommentarer ()