0
Syrlig laks med grov spinat, pastinakcreme og pære

Syrlig laks med grov spinat, pastinakcreme og pære

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ASC laks med skind
1 min.
Krydr fisken

Krydr fisken med salt, og gem den til senere.

pastinakfløde 9%bagekartofler
3 min.
Kog grøntsagerne til cremen

Sæt en kasserolle med vand over at koge.

Skræl kartoflerne og pastinakken, skær dem i grove stykker, og kog dem i ca. 15 min., indtil de er helt møre.

grønkålpærespinatcitron
10 min.
Lav salaten

Riv kålen fra stilken i mundrette stykker.

Sæt en pande over høj varme. Når den er rygende varm, steges kålen og spinaten i 1 tsk. olie pr. person i ca. 3 min., indtil det har fået godt med farve og er blevet mørt. Man kan med fordel stege kålen og spinaten over flere omgange, hvis man laver mad til flere.

Skær pæren i både.

Vend pæren, kålen og spinaten sammen i en skål, og smag til med salt, peber og citronsaft.

fløde 9%
20 min.
Rør pastinakcremen

Dræn kartofler og pastinak for vand, og pisk dem godt sammen. Hæld lidt fløde i undervejs for at få en cremet konsistens.

Smag til med salt. 

25 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, pres citronsaft henover, og servér straks. 

30 min.
Anretning

Servér fisken med creme og salat.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
572 kcal
Fedt:
28 g
Kulhydrat:
44,6 g
heraf sukkerarter:
17,6 g
Kostfibre:
12,3 g
Protein:
30,1 g
- mættede fedtsyre:
6,4 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?