0
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Asiatisk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kullerfilet uden skind
1 min.
Fisk

Skær fisken i stykker på ca. 2x2 cm., krydr dem med salt, og gem dem til senere.

sesamfrø
3 min.
Sesamfrø

Rist sesamfrø på en tør pande til de popper og bliver gyldne. Knus dem let i en morter med lidt salt. 

ingefærhvidløgSzechuan peber, helzittauerløgsesamfrøtomatpuréchampignons
10 min.
Sovs

Pil hvidløg, skræl ingefær, og riv begge dele på den fine side af et rivejern. 

Pil løget, og hak det fint.

Skyl svampene, og hak dem groft.

Varm en wok eller gryde op ved middel varme. Steg Szechuan peber i 2 spsk. olie pr. person i 30 sek. under omrøring, før svampene tilsættes og steges i 5 min. under omrøring. Tilsæt hvidløg og ingefær, og steg yderligere et par minutter.

Kom tomatpureen i, og steg den med i 30 sek.

Hæld lidt vand i gryden, indtil det netop dækker, svampene og lad retten simre i ca. 2-3 min. 

Lav en blanding af 1/2 spsk. maizena og 1 spsk. vand pr. person i en skål, og rør det rundt til en homogen masse. Hæld massen i gryden af flere omgange. imens du rører rundt. Når væden har den rette sovsede konsistens, blandes de hakkede løg i. Lad retten simre i 2 min. vend halvdelen af de ristede sesamfrø i sovsen og smag den til med salt og lidt sukker. 

nudler
20 min.
Nudler:

Kog nudlerne i rigeligt godt saltet vand i 2-3 minutter. Dræn i et dørslag. 

25 min.
Fisk:

Ven fiskestykkerne i lidt maizena eller hvedemel og steg fiskestykkerne i lidt neutral olie på en maget varm pande.

Vend fisk og sesamolie ned i sovsen og lad det simre i 10 sek. Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker. 

30 min.
Anretning

Fordel nudlerne i skåle, og servér fisk og sovs henover. Drys med de sidste ristede sesamfrø.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Indeholder: 100% hele Szechuan peber

Szechuan peber er ikke i familie med almindelig peber. Det passer godt til fjerkræ og kødretter, og er en af ​​de vigtigste ingredienser i kinesisk five spice.

Szechuan peber har en unik aroma og smag, der ikke stærk eller skarp som sort eller hvid peber. I stedet har den toner af citrus og skaber en kortvarig prikkende følelsesløshed i munden.

Denne Szechuan peber er af typen nepalesisk timut Szechuan peber, der er i familie med den mere rødlige, kinesiske Szechuan peber. Smagen er frisk citrus med let styrke og giver også den lidt prikkende, varm fornemmelse i munden, der karakteristisk for Szechuan peber.

Den bruges i det traditionelle kinesiske, japanske og nepalesiske køkken.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?