Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.
Skær fisken i stykker på ca. 2x2 cm., krydr dem med salt, og gem dem til senere.
Pil hvidløget, skræl ingefæren, og riv begge dele på den fine side af et rivejern.
Pil løget, og hak det fint.
Skyl svampene, og skær dem i tynde skiver.
Varm en wok eller gryde op ved middel varme. Steg krydderiblandingen i 1 spsk. olie pr. person i 30 sek. under omrøring, før ingefæren tilsættes. Steg i 1 min., før hvidløget tilsættes, og steg så i yderligere 30 sek.
Skru op for varmen, kom svampene i gryden, og steg under grundig omrøring, så alt bliver hakket helt småt. Kom tomatpure i, og rist den i 30 sek.
Hæld vand i gryden, indtil det dækker, og lad retten simre i ca. 5 min.
Lav en blanding af 1/2 spsk. maizena og 1 spsk. vand pr. person i en skål, og rør det rundt til en homogen masse. Hæld det i den simrende sovs af flere omgange, imens du rører rundt. Når væden har den rette sovsede konsistens, blandes løget i. Lad retten simre i 2 min., tilsæt fisken og sesamolien, og lad det simre i 30 sek. Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker.
Fordel spelten i skåle, og servér sovsen henover.
Four-Joy krydderimix indeholder: 45% urtebouillon, 35% sesamfrø, 10% Stjerneanis, 5% sort peber, 5% sichuan peber
Kundekommentarer ()