0
Szechuan svampe med kuller, sesamolie og four joy

Szechuan svampe med kuller, sesamolie og four joy

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
perlespelt
1 min.
Spelten

Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.

kullerfilet uden skind
3 min.
Fisken

Skær fisken i stykker på ca. 2x2 cm., krydr dem med salt, og gem dem til senere.

ingefærhvidløgfour-joy krydderimixskalotteløgristet sesamolietomatpuréchampignons
10 min.
Sovsen

Pil hvidløget, skræl ingefæren, og riv begge dele på den fine side af et rivejern. 

Pil løget, og hak det fint.

Skyl svampene, og skær dem i tynde skiver.

Varm en wok eller gryde op ved middel varme. Steg krydderiblandingen i 1 spsk. olie pr. person i 30 sek. under omrøring, før ingefæren tilsættes. Steg i 1 min., før hvidløget tilsættes, og steg så i yderligere 30 sek. 

Skru op for varmen, kom svampene i gryden, og steg under grundig omrøring, så alt bliver hakket helt småt. Kom tomatpure i, og rist den i 30 sek.

Hæld vand i gryden, indtil det dækker, og lad retten simre i ca. 5 min. 

Lav en blanding af 1/2 spsk. maizena og 1 spsk. vand pr. person i en skål, og rør det rundt til en homogen masse. Hæld det i den simrende sovs af flere omgange, imens du rører rundt. Når væden har den rette sovsede konsistens, blandes løget i. Lad retten simre i 2 min., tilsæt fisken og sesamolien, og lad det simre i 30 sek. Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker. 

30 min.
Anretning

Fordel spelten i skåle, og servér sovsen henover.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Four-Joy krydderimix indeholder: 45% urtebouillon, 35% sesamfrø, 10% Stjerneanis, 5% sort peber, 5% sichuan peber

Næringsindhold pr. person:

Energi:
592 kcal
Fedt:
18 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,3 g
Kulhydrat:
61,2 g
heraf sukkerarter:
10 g
Kostfibre:
14,5 g
Protein:
35,7 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?