0
T-bone steak med pebersauce, hvidløg, tomat og bønner

T-bone steak med pebersauce, hvidløg, tomat og bønner

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

T-Bone steak (se video ovenover): Tag bøfferne ud af køleskabet og pak dem ud af vacumposen en halv time før de skal steges. Varm en pande der passer i størrelse op til hård varme. Tilsæt lidt neutral olie og læg bøfferne på. Steg dem til de har en god karamelliseret stegeskorpe på begge sider. Tilsæt nu et par klatter smør og 4 hele fed upillede hvidløg samt et par timiankviste og skru med på medium varme og krydr med salt og sort peber. Steg nu bøfferne færdige mens du vender dem ca. hvert halve minut. Dryp gerne lidt af smørret over bøfferne mens du steger. Steg til din foretrukne stegegrad. Lad bøfferne trække, gerne på en rist, i 5-10 minutter inden de serveres. Alternativt kan de grilles, enten på grille eller grillpande, sammen med lidt.

Bønner, tomat og hvidløg: Bønnerne nippes og blancheres i min. 5-7 mninutter og afkøles. Bønnerene deles i ti lige store portioner. Om hver portion rulles en skive bacon (rulles stramt) og lægges i et ildfast fad. 1-feds hvidløgene halveres og lægges med skærefladen opad i samme fad sammen med tomat skåret i kvarte. Der dryppes med lidt god olivenolie og balsamico og krydres med salt og peber – til sidste drysses resten af timianen over. Bages i ovnen ved ca. 200 grader i 20-30 minutter.

Pebersauce: Peberkornene knuses let på et spækbræt med den brede side af en kniv. Sauteres af i en gryde i en lille klat smør sammen med finthakket skalotteløg – der sauteres til løgene er klare uden at have taget farve. Tilsæt nu cognac og hvidvin og lad det reducere ned til der er ca. 1/3 del tilbage – tilsæt fond og fløde og lad det koge ind til ca. det halve. Juster evt. farven med et lille skvat kulør. Lige inden servering piskes tern af kold smør i saucen og der smages til med salt og sort peber, evt. et par dråber citronsaft.

Anretning: Server bøfferne med garnituren og sauce – og evt. nogle stegte kartofler dertil fx pommes Hasselbach, ovnbagte, rissolles eller lign. og evt. en grøn salat vendt i lidt vinaigrette dertil.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?