0
Tabbouleh med pærer & krydrede oksekødboller

Tabbouleh med pærer & krydrede oksekødboller

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Tabbouleh er en forfriskende og farverig mellemøstlig salat, der stammer fra Libanon. Den er kendt for sin lette tekstur, sprøde grøntsager og den perfekte balance mellem syre og friskhed. Oprindeligt blev Tabbouleh lavet med bulgur, men mange variationer bruger også quinoa for en glutenfri version. Denne salat er ikke kun lækker, men den er også sund og rig på næringsstoffer.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord. 

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bulgurtabbouleh krydderipærerrødløgagurktomaterbredbladet persillehvidløg
1 min.
Tabbouleh

Kog bulgur i 3-4 minutter og dræn dem i en sigte. Lad dem køle lidt ned og kom dem i en skål. Tilsæt generøse mængder af din bedste olivenolie. Hak persille (du må gerne snitte den øverste tredjedel af stilkene med), og kom 2/3 af den i bulguren sammen med agurk, pære og tomat i tern. Vend al det fintsnittede rødløg og det halve af det hakkede hvidløg i, og smag til med krydderiblandingen (brug 2/3 her), salt og peber samt en smule lys eddike. Lad tabbouleh'en trække ved stuetemperatur, mens du steger kødbollerne.

hakket oksekødtabbouleh krydderibredbladet persillehvidløg
10 min.
Kødboller

Rør det hakkede kød med den sidste tredjedel af krydderierne, det sidste hakkede hvidløg samt hakket persille. Krydr generøst med salt og peber. Form farsen til små kugler, og steg dem sprøde, gyldne og gennemstegte på en pande.

20 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Tabbouleh krydderi indeholder: 50% spidskommen, 25% koriander, 10% persille, 10% mynte, 5% sort peber.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?