0
Tacos med røræg, bønner og sprødt grønt

Tacos med røræg, bønner og sprødt grønt

Hovedingrediens:
Grøntsager
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
korianderlimebladsellerigrønkålskål
1 min.
Ordn det grønne

Snit kålen i tynde strimler, og kom dem op i en skål. Krydr med lidt salt, og knug kålen godt sammen med hænderne.

Skær bladselleri i tynde skiver.

Hak korianderen groft - både stilke og blade.

Skær lime i både.

kasserollesorte  bønner
5 min.
Lun bønnerne

Dræn bønnerne for vand, og lun dem i en gryde med en smule olivenolie. Krydr med salt og friskkværnet sort peber.

ægskål
15 min.
Lav røræg

Pisk æggene sammen i en skål, og krydr med salt og friskkværnet sort peber.

Varm en gryde op ved mellem varme, og tilsæt en god mængde olie eller en klat smør. Tilbered æggene i gryden, til de lige har sat sig. Pas på, de ikke får for meget varme og bliver tørre.

skålrød chili
20 min.
Lav chiliolie

Hak chilien super fint med en kniv. Tag kernerne med, hvis den skal være ekstra stærk. Bland chili og lidt olivenolie i en lille skål.

25 min.
Lun tortillas

Lun tortillas på en godt varm pande uden fedtstof i 10-15 sekunder på hver side, og hold dem lune i et klæde.

30 min.
Anretning

Anret tacos ved bordet med røræg, bønner, bladselleri, kål, lime og koriander. Kom chiliolie over efter smag.

Velbekomme!

Bonusinfo

Vi bruger kun autentiske tortillas100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!
 
Det afgørende for en god masa til tortilla er nemlig nixtamalisering. En ældgammel proces, hvor man koger tørrede majskerner i vand med en 1 procent opløsning af læsket kalk.
 
Dette er en metode benyttet i årtusinder af mayaerne og aztekerne der brugte og fortsat bruger læsket kalk til blødgøring af majs, en metode som kaldes nixtamalisering. Ved denne metode koges majsen i en opløsning af læsket kalk, hvorved den hårde ydre skal og hemicellulosen, som binder cellerne sammen, nedbrydes, så majsen nemmere kan formales og desuden får forbedrede ernæringsmæssige egenskaber.
 
Tortillas har været den vigtigste spise for fattige mexicanske bønder i årtusinder, hvor den læskede kalk får nogle helt andre og sundere næringsstoffer frem i majsen og samtidigt gør majskornene til at arbejde med. En masa-dej skal være elastisk, og det er kun muligt gennem nixtamalisering, som mayaerne og aztekerne skabte ved at tilsætte læsket kalk.
 
Der er masser af smag – overraskende meget faktisk ift. at vores tortillas kun indeholder majsmel, (specialimporteret masa harina fra Mexico) vand og salt – men der er en verden til forskel fra de pandekager man kan købe i supermarkedet og som oftest er baseret på hvede eller en blanding af hvede og majs.
Her er der nemlig en en dejlig autentisk smag af majs, og det betyder samtidig også at man kan krydre sine Tlayuda, Tortillas, Taco, Tostada, Enchilada, Fajita og Burrito og få masser af modspil fra selve tortillaen.
 
En anden fordel ved majsmel fremfor hvedemel er, at man oftest vil opleve en helt anden og behageligere mæthedsfornemmelse med rigtige majstortillas. De er meget alsidige – og så smager de altså bare bedre end en helt almindelig tortilla produceret på hvedemel. Det mener vi ihvertfald!
 
Bonusinfo:
Læsket kalk, kulekalk, tørlæsket kalk, calciumhydroxid eller kalciumhydroxid, Ca(OH)₂, er den kemiske forbindelse, der dannes, når man læsker brændt kalk ved at tilføre vand. Den brændte kalk bliver fremstillet ved at opvarme kalk, indtil al CO₂ er afgivet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?