Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kog kartoflerne møre i rigeligt godt saltet vand.
Kom kartoflerne i en sigte, og lad dem dryppe af og afkøle let (dette kan med fordel gøres i god tid - evt. dagen før!).
Tænd ovnen på 180 grader.
Knæk den nederste 1/5 af de grønne asparges, kassér den del, og skær resten i tynde skiver.
Skær de kogte kartofler i tern.
Pisk æg og fløde sammen, og krydr med salt og peber.
Vend æggemassen med osten, asparges og de kogte kartofler.
Beklæd en stor eller flere mindre smurte tærteforme eller ildfaste fade med tærtedejen.
Hæld fyldet i formen, og bag tærten i den forvarmede ovn i ca. 35 min., til toppen er gylden, og tærten føles fast, når du trykker den på midten.
Som vist.
Kundekommentarer ()