0
Tagine med kylling, Ras el Hanout og karamelliseret citron (4 pers.)

Tagine med kylling, Ras el Hanout og karamelliseret citron (4 pers.)

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Grønt: Skyl alle grøntsager og del blomkålen i små buketter og snit skalottesløg i tynde skiver. Skær tomaterne i tern og pluk rucola og mynte, hak det groft. Pil hvidløg og skær i tynde skiver.

Couscous: Kom couscous’en i en skål. Hæld kogende vand over så det netop dækker. Tilsæt lidt salt og tilfør generøse mængder af din bedste olivenolie, lad couscous’en trække under låg i 10 min.

Tagine: Vær sikker på din tagine kan tåle direkte varme fra komfuret - ellers brug en pande og hæld det over i din tagine efter bruning. Har du ikke en tagine, kan du udmærket bruge en god støbejernsgryde eller en gammeldags stegeso. Dup kyllingen tør og krydr med salt og peber. Varm lidt neutral olie op i en tagine eller stegegryde og brun kyllingen grundigt af. Drys med ras el hanout og lad det stege med til det dufter dejligt. Kom blomkål, hvidløg og skalotteløg ved og steg videre et par min. Vend tomaterne i og lad retten koge op med ½ -1 dl vand. Kom taginen/gryden i en 180 grader varm ovn i ca 30 min. Tjek at kyllingen er gennemstegt. Smag til med salt og peber.

Karamelliseret citron: Halvér citronen og dyp den i lidt sukker på skærefladen. Varm en jernpande op til høj varme og brænd citronen på skærefladen.

Anretning: Tag kyllingen op og vend couscous og mynte sammen med grøntsager og fond. Kom kyllingen på igen og servér plukket rucola ovenpå. Pres karamelliseret citron over ved bordet.

Ras el Hanout bruges i mange krydrede retter i Marokko og resten af Nordafrika, hvor det både gnides på kød eller røres i ris. Ras el Hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt end en blanding af de bedste krydderier sælgeren har at tilbyde.

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?