
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Bland 1 spsk. olivenolie, 1 spsk. eddike og ½ tsk. sennep pr. pers. samt lidt salt i en stor skål.
Hak salat og agurk i mundrette stykker, og overfør til skålen. Vent med at røre det rundt, til lige før servering, og smag til med salt og peber.
Hak løg og hvidløg fint.
Varm en pande op ved høj varme.
Steg svampene i lidt olie, indtil de får godt med farve på to sider. Skru ned for varmen, og tilsæt de hakkede løg og hvidløg.
Lad det simre i panden i ca. 5 min. under omrøring, indtil løgene er møre.
Sæt en gryde med rigeligt, godt saltet vand over at koge, og kog pastaen i 5-7 min., til den er al dente.
Hæld fløden i svampene, og tilsæt salvien. Få det op at simre, og smag til med salt og peber.
Fordel pastaen i dybe tallerkener, anret svampesaucen henover, og servér salaten til.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften