0

Tajine med kikærter, abrikos og hjemmebagt fladbrød

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

hakket oksekød
1 min.
Steg kødet

Varm en stor gryde op ved høj varme. Steg kødet i 1 tsk. olie pr. person, indtil det får godt med farve. Rør jævnligt rundt undervejs.

løggulerod
5 min.
Hak grøntsagerne

Skør løget og gulerødderne i grove stykker og overfør til gryden.

kikærter i vandMarokkansk tagineflåede tomater
15 min.
Rør taginen

Tilsæt tagine krydderiblandingen og rist under omrøring et par minutter.

Dræn kikærterne for væde og kom dem i gryden sammen med de flåede tomater.

Får det op at simre.

pizzadej - på surdej
20 min.
Lav fladbrødene

Del dejkuglerne i lige store stykker, og rul dem helt tyndt ud på et godt melet bord. 

Tag en stor pande, og varm den op til højeste varme. Steg fladbrødene et eller to ad gangen, ca. 2-3 min. på hver side. De må gerne tage godt med farve. Opbevar dem i et fugtigt klæde indtil servering.

tørrede abrikoser
25 min.
Hak abrikoserne

Hak abrikoserne groft og overfør til taginen. Smag retten til med salt og peber 

Hæld yoghurten i en skål og krydr med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel taginen i skåle, top med yoghurt og servér brødet til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vores pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.