0
Tajine med sous vide okse
Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
50 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
sous vide oksekødras el hanout
1 min.
Kødet

Skær kødet ud i store chunks, vend det i lidt salt og krydderiblandingen og lad det trække lidt ind i kødet.

bagekartoflerrød peberfrugttomater
5 min.
Grøntsagerne

Pil løget og skyl kartoffel, peberfrugt og tomat grundigt og skær det hele ud i grove stykker.

olivenolie, ekstra jomfrusaltsort peber
15 min.
Stegning

Varm en stor gryde, pande eller lerfad (med låg til) op ved høj varme. Når panden er rygende varm, steges kødet i 1/2 spsk. olie pr. person. Lad kødet stege i 1 min. før det vendes, så det får godt med farve. Skru ned for blusset, tilsæt grøntsagerne og ½ dl. vand pr. person og lad retten simre i ca. ½ time til kartoflerne er møre. Smag sovsen til med salt og peber.

mynterosiner
30 min.
Topping

Skyl mynten grundigt, afdryp for vand, pil bladene fra stilken (kassér stilken) og hak det groft.

Vend det hele sammen med rosinerne i 1/2 spsk. olivenolie pr. person.

50 min.
Anretning

Fordel tajinen i dybe tallerkener og anret toppingen henover.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
514 kcal
Fedt:
23,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,4 g
Kulhydrat:
56,1 g
heraf sukkerarter:
18,1 g
Kostfibre:
6,1 g
Protein:
16,4 g