Skær kødet ud i store chunks, vend det i lidt salt og krydderiblandingen og lad det trække lidt ind i kødet.
Pil løget og skyl kartoffel, peberfrugt og tomat grundigt og skær det hele ud i grove stykker.
Varm en stor gryde, pande eller lerfad (med låg til) op ved høj varme. Når panden er rygende varm, steges kødet i 1/2 spsk. olie pr. person. Lad kødet stege i 1 min. før det vendes, så det får godt med farve. Skru ned for blusset, tilsæt grøntsagerne og ½ dl. vand pr. person og lad retten simre i ca. ½ time til kartoflerne er møre. Smag sovsen til med salt og peber.
Skyl mynten grundigt, afdryp for vand, pil bladene fra stilken (kassér stilken) og hak det groft.
Vend det hele sammen med rosinerne i 1/2 spsk. olivenolie pr. person.
Fordel tajinen i dybe tallerkener og anret toppingen henover.
Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.
Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.
Kundekommentarer ()