0
Tajine med sous vide okse
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
50 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
sous vide oksekødras el hanout
1 min.
Kødet

Skær kødet ud i store chunks, vend det i lidt salt og krydderiblandingen og lad det trække lidt ind i kødet.

bagekartoflerrød peberfrugttomater
5 min.
Grøntsagerne

Pil løget og skyl kartoffel, peberfrugt og tomat grundigt og skær det hele ud i grove stykker.

olivenolie, ekstra jomfrusaltsort peber
15 min.
Stegning

Varm en stor gryde, pande eller lerfad (med låg til) op ved høj varme. Når panden er rygende varm, steges kødet i 1/2 spsk. olie pr. person. Lad kødet stege i 1 min. før det vendes, så det får godt med farve. Skru ned for blusset, tilsæt grøntsagerne og ½ dl. vand pr. person og lad retten simre i ca. ½ time til kartoflerne er møre. Smag sovsen til med salt og peber.

mynterosiner
30 min.
Topping

Skyl mynten grundigt, afdryp for vand, pil bladene fra stilken (kassér stilken) og hak det groft.

Vend det hele sammen med rosinerne i 1/2 spsk. olivenolie pr. person.

50 min.
Anretning

Fordel tajinen i dybe tallerkener og anret toppingen henover.

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
514 kcal
Fedt:
23,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,4 g
Kulhydrat:
56,1 g
heraf sukkerarter:
18,1 g
Kostfibre:
6,1 g
Protein:
16,4 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?