0
Tamaribagt filet af kuller med salat af ris, grape, glaskål, koriander og ristede jordnødder

Tamaribagt filet af kuller med salat af ris, grape, glaskål, koriander og ristede jordnødder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Basmatiris: Kom risene i en sigte, og skyl dem grundigt under rindende vand i 2-3 minutter. Kog 3 dl vand (pr. pose ris) op med ½ tsk. salt. Tilsæt de skyllede og drænede ris, og når vandet igen koger, røres en gang i risene. Der skrues ned, så de netop simrer (2-3 stykker). Kog risene under låg i ca. 10-12 minutter, til alt vandet er optaget i risene. Sluk, og lad risene hvile under låg i 10-12 minutter. Slå dem løse med en gaffel, kom risene i en stor skål og lad dem køle let af i minimum 10 minutter.

Ristede jordnødder: Kom jordnødderne i et ildfast fad. Bag dem gyldne i en 175 grader varm ovn i 8-10 minutter. Drys med fint salt og knus/hak dem let.

Kål & grapefrugt: Skræl glaskålet. Skær kålen i så tynde strimler, som du kan (brug evt. et mandolinjern). Skær skrællen af grapefrugten, og skær kødet i mindre stykker a ca. 5 x 5 mm.

Sådan samles salaten: Vend glaskål og grapefrugt sammen med de let afkølede ris. Rør en dressing af Sriracha sauce (ADVARSEL! Saucen er stærk, så smag til efter din egen styrkegrænse), tamari (brug det halve her), limesaft og et par spsk. sukker. Tag nu halvdelen fra til fisken. Rør resten med yoghurt, 2/3 af jordnødderne der er hakket groft samt masser af plukket og hakket koriander. Smag på dressingen og juster smagen med lidt sukker. Lad den trække ca. 10 minutter. Vend det hele sammen med ris, kål og grapefrugt.

Fisk: Del fisken i mindre stykker, og vend dem i den blanding af tamari, lime og sukker du tog fra og gemte før. Lad fisken trække 10 minutter. Kom fisken på bagepapir i et ildfast fad, og bag i ovnen i en 200 grader forvarmet ovn i 4-5 minutter. Server straks.

Anretning: Som vist på billedet – drysset med de resterende jordnødder.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?