0
Tamaribagt filet af kuller med salat af ris, grape, glaskål, koriander og ristede jordnødder

Tamaribagt filet af kuller med salat af ris, grape, glaskål, koriander og ristede jordnødder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Basmatiris: Kom risene i en sigte, og skyl dem grundigt under rindende vand i 2-3 minutter. Kog 3 dl vand (pr. pose ris) op med ½ tsk. salt. Tilsæt de skyllede og drænede ris, og når vandet igen koger, røres en gang i risene. Der skrues ned, så de netop simrer (2-3 stykker). Kog risene under låg i ca. 10-12 minutter, til alt vandet er optaget i risene. Sluk, og lad risene hvile under låg i 10-12 minutter. Slå dem løse med en gaffel, kom risene i en stor skål og lad dem køle let af i minimum 10 minutter.

Ristede jordnødder: Kom jordnødderne i et ildfast fad. Bag dem gyldne i en 175 grader varm ovn i 8-10 minutter. Drys med fint salt og knus/hak dem let.

Kål & grapefrugt: Skræl glaskålet. Skær kålen i så tynde strimler, som du kan (brug evt. et mandolinjern). Skær skrællen af grapefrugten, og skær kødet i mindre stykker a ca. 5 x 5 mm.

Sådan samles salaten: Vend glaskål og grapefrugt sammen med de let afkølede ris. Rør en dressing af Sriracha sauce (ADVARSEL! Saucen er stærk, så smag til efter din egen styrkegrænse), tamari (brug det halve her), limesaft og et par spsk. sukker. Tag nu halvdelen fra til fisken. Rør resten med yoghurt, 2/3 af jordnødderne der er hakket groft samt masser af plukket og hakket koriander. Smag på dressingen og juster smagen med lidt sukker. Lad den trække ca. 10 minutter. Vend det hele sammen med ris, kål og grapefrugt.

Fisk: Del fisken i mindre stykker, og vend dem i den blanding af tamari, lime og sukker du tog fra og gemte før. Lad fisken trække 10 minutter. Kom fisken på bagepapir i et ildfast fad, og bag i ovnen i en 200 grader forvarmet ovn i 4-5 minutter. Server straks.

Anretning: Som vist på billedet – drysset med de resterende jordnødder.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?