• • Tænd ovnen på 250 grader.
• Del fisken i 3-4 mindre stykker pr person.
• Kom fisken i en pose, og kom halvdelen af tamarien og lidt sukker ved (ca. ½ tsk pr portion).
• Luk posen tæt, og ryst den lidt. Lad fisken marinere i 5-10 minutter.
• Skær bunden af korianderen og smid væk. Skyl det, og hak 2/3 – gem resten til pynt.
• Skær peberfrugt og mango i tern på ca. 3 x 3 mm.
• Skær top og bund af glaskålet, og skær det derefter i tynde strimler – gerne på et mandolinjern.
• Kom alle de skårede grøntsager i en skål sammen med fintsnittet chili (dosér efter behag!) og hakket koriander.
• Pres saften fra lime over salaten (gem lidt til pynt!)
• Vend med sesamolie og det sidste tamari.
• Smag til med salt, peber og lidt sukker.
• Lad gerne salsaen trække 5-10 minutter, inden den serveres.
• Kog nudler efter anvisning på pakken. Vend med lidt sesamolie olie og det sidste tamari.
• Kom den marinerede fisk på bageplader med bagepapir i bunden, og bag ved 250 grader i 4-5 minutter til de er gyldne.
Anretning: Som anvist på billedet – evt. med lidt ekstra lime og drysset med de sidste koriander.
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()