0
Tandoori Masala med torsk (2 pers.)

Tandoori Masala med torsk (2 pers.)

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Torsk, Muskatnød, Mælk

Fremgangsmåde

Basmatiris: Bring 2 dl vand pr. person i kog sammen med 1 tsk. salt i en gryde med låg. Tilsæt risene når vandet koger og skru ned til lav varme. Lad risene koge under låg i 12 min. Tag dem af varmen og lad dem trække i 10-15 min. Løsn dem med en gaffel.

Fisk: Del fisken i mindre portionsstykker og drys stykkerne med 1/3 af Tandoori Masala krydderiet samt lidt salt - vend rundt og lad den trække 5-10 min.

Sauce: Kom resten af Tandoori krydderiet i en tykbundet gryde og rist det let igennem uden det tager farve. Tilsæt kokosmælk og lad saucen koge igennem et par min. Smag til med salt og lidt sukker.

Grøntsager: Skyl ærter og minimajs og flæk majsene på langs.

Afslut retten: Kom de marinerede fiskestykker og grøntsager i gryden med sauce - sæt låg på og lad retten simre i 4-5 min. Sluk og lad den hvile i 2-3 min. inden den toppes med limebåde, et par klatter yoghurt og drysses med plukket og hakket persille.

Server med de kogte ris i en skål ved siden af.

Bonusinfo

Tandoori masala anvendes ti fxl tandoori kylling, en ret hvor kyllingen er dækket med en blanding af almindelig yoghurt, salt og tandoori masala. Kyllingen steges derefter i ovnen ved meget høj varme. Kylling lavet på denne måde har en rosa ydre og en velsmagende aroma. Man kan også med fordel bruge fisk eller paneer med tandoori. 

Tandoori Masala indeholder:

Spidskommen, koriander, nelliker, kanel, ingefær, hvidløgspulver, chili, gurkemeje og muskatnød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?