0

Tandori kyllingebryst i en lun salat med savoykål og æble

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

kyllingebrystgræsk yoghurt, 10%tandoori masalahvidløg
1 min.
Mariner kyllingen

Forvarm ovnen ved 225 grader varmluft.

Riv hvidløget ned i et ildfast fad og tilsæt yoghurten, krydderiblandingen og kyllingen. Krydr med salt og peber og rør det godt sammen. Gem til senere.

quinoa
5 min.
Kog quinoaen

Skyl quinoaen i en sigte, og sæt den over at koge i rigeligt, letsaltet vand. Lad den koge stille og roligt i 5-10 min. under låg, til den er mør og sigt vandet fra.

10 min.
Rør vinaigretten

Bland 1/2 spsk. olivenolie, 1/2 spsk. eddike og ½ tsk. sennep pr. person, og lidt salt i en stor skål.

savoykålæblemynte
15 min.
Hak grøntsagerne

Hak kålen i tynde strimler og overfør til skålen med vinaigrette. Bland grundigt sammen og krydr kålen med salt og peber.

Hak æblet i tern, myntebladene groft og tilsæt til kålen.

20 min.
Bag kyllingen

Kom kyllingen i ovnen og laden bage i ca. 10-15 min., indtil den har fået lidt farve på overfladen og er gennemstegt.

25 min.
Rør salaten

Kom quinoaen i salaten og vend godt rundt.

30 min.
Anretning

Servér kyllingen med quinoasalaten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Tandoori masala anvendes til fx tandoori kylling, en ret hvor kyllingen er dækket med en blanding af almindelig yoghurt, salt og tandoori masala. Kyllingen steges derefter i ovnen ved meget høj varme. Kylling lavet på denne måde har en rosa ydre og en velsmagende aroma. Man kan også med fordel bruge fisk eller paneer med tandoori. 

Tandoori Masala indeholder:

Spidskommen, koriander, nelliker, kanel, ingefær, hvidløgspulver, chili, gurkemeje og muskatnød.