
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Forvarm ovnen ved 225 grader varmluft.
Riv hvidløget ned i et ildfast fad og tilsæt yoghurten, krydderiblandingen og kyllingen. Krydr med salt og peber og rør det godt sammen. Gem til senere.
Skyl quinoaen i en sigte, og sæt den over at koge i rigeligt, letsaltet vand. Lad den koge stille og roligt i 5-10 min. under låg, til den er mør og sigt vandet fra.
Bland 1/2 spsk. olivenolie, 1/2 spsk. eddike og ½ tsk. sennep pr. person, og lidt salt i en stor skål.
Hak kålen i tynde strimler og overfør til skålen med vinaigrette. Bland grundigt sammen og krydr kålen med salt og peber.
Hak æblet i tern, myntebladene groft og tilsæt til kålen.
Kom kyllingen i ovnen og laden bage i ca. 10-15 min., indtil den har fået lidt farve på overfladen og er gennemstegt.
Kom quinoaen i salaten og vend godt rundt.
Servér kyllingen med quinoasalaten.
Tandoori masala anvendes til fx tandoori kylling, en ret hvor kyllingen er dækket med en blanding af almindelig yoghurt, salt og tandoori masala. Kyllingen steges derefter i ovnen ved meget høj varme. Kylling lavet på denne måde har en rosa ydre og en velsmagende aroma. Man kan også med fordel bruge fisk eller paneer med tandoori.
Spidskommen, koriander, nelliker, kanel, ingefær, hvidløgspulver, chili, gurkemeje og muskatnød.
Kommentarer og forslag til opskriften