0

Tandorifisk med fladbrød og salat med mungbønner og nektariner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

Mungbønnerhvidløgløgtandoori masalaflåede og hakkede tomater
1 min.
Mungbønner og sauce

Mungbønner skal ikke sættes i blød og har en ret kort kogetid, de koger ikke nemt ud og er super gode i salater. Salt dem altid først efter de er kogt!

Skyl mungbønnerne grundigt. Kom dem i rigeligt koldt vand og kog dem under låg i ca. 25-20 minutter, eller tll de er møre. Afdryp dem og salt dem imens de er varme. 

Hak hvidløg og løg og sauter begge dele i olivenolie og gerne en smørklat på en varm pande. Det skal ikke stege men simre og mørne let. Ca. 3 min. 

Krydr løgene med salt og peber og tandorikrydderi. Lad det lige få varmen og dufte. Hæld tomater på fra karton og lad det simre i et par min. 

pizzadej - på surdej (Øko)kulmulefilet uden skind
8 min.
Fladbrød og fisk

Del imens hver dej i 2 stykker. Rul dem ud og steg dem i olivenolie på en varm pande. Ca. 2-3 min. på hver side, alt efter tykkelse. Hold dem varme og bløde i et rent viskestykke i en frysepose. 

Del fisken i store stykker; ca. 2 pr. person. 

Læg forsigtigt fisken i panden med sauce, dryp den med olivenolie og krydr den med salt og damp den under låg i ca. 3-5 min. Eller til den er akkurat gennemtilberedt. 

tomaternektarinerrødløgrucola
24 min.
Salat og anretning

Klargør salaten imens fisken damper: 
Skær tomater og nektariner i grove stykker. Snit rødløg i både. Anret det hele på et fad med rucola og mungbønner. Dryp dem olivenolie og eddike og krydr med salt og peber. 

Servér fisken i panden med fladbrød til og nyd med salaten på siden. 

 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Tandoori masala anvendes til fx tandoori kylling, en ret hvor kyllingen er dækket med en blanding af almindelig yoghurt, salt og tandoori masala. Kyllingen steges derefter i ovnen ved meget høj varme. Kylling lavet på denne måde har en rosa ydre og en velsmagende aroma. Man kan også med fordel bruge fisk eller paneer med tandoori. 

Tandoori Masala indeholder:

Spidskommen, koriander, nelliker, kanel, ingefær, hvidløgspulver, chili, gurkemeje og muskatnød.

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.