0

Tapas af ristet syrlig blomkål med peberfrugtsauce og ost (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Rens peberfrugten, skær den i grove stykker og hak løg og hvidløg groft. Sauter det hele i lidt olie til det er mørt og blødt. Kom det i en blender sammen med cremerfraiche, eddike, salt og peber, kør det helt glat og smag til. Hold saucen lun indtil servering. Del blomkålen i mundrette buketter. Varm lidt olie op og rist blomkålsbuketterne flot gyldne deri. Kom citronsaften ved og lad det koge ind omkring blomkålen. Krydr med salt og peber og sauter videre til blomkålen er mør med et sprødt bid. Bred blomkålen ud på et lille lavt fad og fordel saucen ovenpå. Høvl manchego (eller parmesan) henover, drys meget gerne med lidt hakket persille og server med godt brød til.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?