0

Tapenadetoppede tykke koteletter i ovn med fennikel/ricottafritter og sauce af ovnristede tomater

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Sulfitter, Æg, Mælk, Hvedemel

Fremgangsmåde

Sauce: Fjern stilk og blomst på tomaterne (brug gerne en blanding af forskellige tomater). Halver dem og skær dem i grove ensartede stykker. Læg dem i et ovnfast fad. Pluk krydderurterne, hak dem fint og rør dem med 5 spsk. olie, balsamico, honning, salt og peber. Pensl tomaterne med olien til det hele er brugt. Pak de hele fed hvidløg ind i et stykke stanniol og luk godt til. Sæt tomater og hvidløg i en 225 grader varm ovn i 25-30 min. - til tomaterne er godt mørke i kanterne og hvidløgene møre. Skru ovnen ned til 200 grader, så den er klar til kødet. Purer det hele gennem en stormasket sigte, varm saucen igennem og smag til med salt, peber og evt. et nip sukker.

Fritter: Trim fenniklerne, skær hver af dem i 8 både og snit dem i tynde skiver på tværs. Snit forårsløgene tyndt og riv guleroden fint. Pisk æg, ricotta, mel, bagepulver, et godt nip salt og peber sammen i en skål og vend alle grøntsagerne i. Varm et godt skvæt olie op på en pande og sæt "dejen" på i store spiseskefulde med afstand imellem. Steg fritterne gyldne og møre på begge sider ved middel varme og lad dem lige dryppe af på køkkenrulle inden servering.

Koteletter: Dup koteletterne tørre og krydr dem godt med salt og peber. Varm lidt olie op på en pande og brun koteletterne 2 min. på hver side ved god varme. Læg koteletterne i et ovnfast fad og fordel tapenaden jævnt ovenpå. Sæt fadet i den 200 grader varme ovn i 8-10 min. til koteletterne er møre – de skal give efter ved et fast tryk og ikke føles stenhårde.

Server sammen med en sprød grøn salat og godt italiensk brød.

Bonusinfo

Ricotta betyder 'genkogt' på italiensk. Når man laver oste, bliver der en masse ostevalle tilbage. I Italien, er valle en værdifuld ingrediens, fordi det er den ingrediens, ricotta er lavet af. Ricotta bruges til et stort udvalg af retter, både søde og salte. Hver region i Italien har deres egne ricotta delikatesser. Processen er simpel men tidskrævende. Man hæver temperaturen af vallen, langsomt. Ved hjælp af høj varme, stivner og hæver sig de resterende mælkeproteiner sig til overfladen. Fra overfladen bliver ricottaen derefter øst op i særlige forme og drænet i et par timer. Den friske ricotta ost er fantastisk smagfuld. Man kan spise den med lidt dansk honning, ristede mandler or citronskal, eller tilsætte den i pasta-sauce, eller sammen med spinat og andre grønne urter som fyld i tortellini og ravioli.

Læs mere om her La Treccia: https://latreccia.dk/om-la-treccia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?