0

Tarte tatin med rødløg og æbler (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Pil rødløgene, del dem på midten og sauter dem i olien ca. 10 min. uden af de tager for meget farve. Hæld fonden på, læg låg på og lad løgene simre 7-8 min. til de møre, men stadig holder formen. Dræn løgene og dup dem tørre. Skræl æblerne, fjern kernehus og stilk og skær dem i kvarte. Smelt smørret og vend løg og æbler godt rundt deri. Drys sukkeret over og lad det hele karamellisere et par minutter. Kom balsamico ved, krydr med salt og peber og kom det i en lille springform - det skal gerne kunne dække bunden. Skær butterdejen til, så den passer og pres den godt ned langs kanten, så løg og æbler bliver "puttet". Bag tærten ved 200 grader i ca. 20 min. til dejen er gylden. Lad tærten hvile et par min., løsn så kanten og vend den rundt på en tallerken. Egner sig særlig godt til lam, okse eller gris.

Kommentarer og forslag til opskriften