0
Tarteletter af Hopballe kylling med edamamebønner & nye gulerødder

Tarteletter af Hopballe kylling med edamamebønner & nye gulerødder

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Danske klassikere
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
bouillon (høns)Hopballe Mølle kylling, bryst i tern
1 min.
Kylling & fond:

Kom kylling i en gryde sammen med 1,5 dl koldt vand pr. person, du laver mad til. Kog kyllingen i 5 min. ved lavt blus (den skal bare lige simre let). Når vandet kommer i kog, skummes der for urenheder, og der tilsættes hønsebouillon samt 1/2 tsk. salt pr. person. Skum igen af et par minutter efter saltet er tilført. 

Tag kyllingestykkerne op, lad dem køle let ned, og sigt fonden igennem en fin sigte. Sæt begge dele til side til senere. 

guleroddild
5 min.
Gulerødder & dild:

Skyl gulerødderne grundigt, og skræl dem. Skær gulerødderne i små tern på ca. 4 x 4 mm. (brug gerne de rene skræller og ender i fonden).

Skyl og pluk bladene af dildstilkene. Hak bladene fint, og kom stilkene i fonden.  

Hopballe Mølle kylling, bryst i ternfløde 38% (piskefløde)mukimame (bælgede edamamebønner)gulerod
10 min.
Tarteletfyld:

Smelt 25 g smør pr. person i en gryde, og kom 25 g mel pr. person i. Pisk i det med et piskeris ved lavt blus, til det bobler. Bag melblandingen godt igennem. Kom den sigtede fond (gem ca. 1 dl til grøntsagerne) ved, og kog op, mens du hele tiden pisker. Lad nu sovsen koge igennem i 4-5 min. Pas på, den ikke brænder på. Kom fløden i, og lad sovsen koge igennem et par minutter. Smag til med salt og peber, og sæt sovsen til side.

Kom gulerødder i en anden gryde sammen med den dl fond, du gemte, en generøs klump smør samt lidt salt. Damp i 3-4 min. under låg, indtil gulerødderne er al dente. Kom edamamebønnerne i, og kog i yderligere 1-2 min. Hæld den færdige sovs direkte ned til de dampede grøntsager. Kog det hele igennem, vend kyllingekødet i, og kog igennem. Smag til igen, og juster evt. med salt og peber.

tarteletter
15 min.
Tarteletter:

Lun tarteletterne i 3-4 min. i en 200 grader forvarmet ovn.

dild
20 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Drys de fyldte tarteletter med masser af hakket dild.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Mukimame er bælgede edamamebønner. Edamamebønner er en sojabønne, hvor man spiser de grønne, umodne bønner. Navnene stammer fra Japan, hvor edamame betyder sojabønner med bælg, og mukimame er de bælgede bønner.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?