0
Team DK Kofte kebab med bulgursalat med salatost og spinat

Team DK Kofte kebab med bulgursalat med salatost og spinat

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Mellemøstlig

Jeg elsker, hvordan mellemøstlige retter som denne, samler det hele i én skål: krydret kød, lune gryn og en frisk syrlig salat.

Köfta er en klassiker, der findes i mange variationer fra Marokko til Iran.

Her i en hurtig hverdagsversion med bulgur og cremet ost.

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje

Estimeret tidsforbrug

Ca. 35 minutter i alt, hvor flere elementer kan laves samtidig:

  • Forberedelse og kogning af bulgur: 10 min

  • Tilberedning af köfta og salat: 20-22 min

  • Anretning: 2-3 min

Forberedelse

  • Find alle ingredienser og redskaber frem.

  • Skyl grøntsager, frugt og krydderurter.

  • Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og jordede grøntsager.

Bulgur

  • Kog bulgur i rigeligt, saltet vand i 2-3 min.

  • Hæld det i en sigte, og lad det dryppe af og køle let ned.

Köfta

  • Rør hakket okse/kylling sejt med salt, lidt sukker og halvdelen af köfta krydderiet.

  • Pil og hak løg og hvidløg fint, og rør det i farsen.

  • Tilsæt evt. 1/2 æg pr. pers., hvis du har det.

  • Form små aflange köftaer (ca. 3 pr. pers.), og sæt evt. bambuspinde i.

  • Pensl med olie, og steg eller grill, til de er gyldne og gennemstegte.

  • Krydr med salt og peber under stegningen.

Bulgursalat med salatost og spinat

  • Vend den kogte bulgur med skyllet og tørret spinat, let smuldret salatost (inkl. olie fra pakken), citronsaft og revet citronskal.

  • Tilsæt det sidste af köfta krydderiet.

  • Smag til med salt og peber.

35 min.
Anretning

Som vist på billedet – eller anret køftaerne oven på bulgursalaten i dybe tallerkener.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kofta kebab krydderi indeholder:

Spidskommen 30%, Korianderfrø 20%, allehånde 10%, kanel 10%, sort peber 10%, Cayenne 5%, ingefær 5%, tørret hvidløg 5% og tørret persille 5%