0
Tex-mex bowl med fajita-gris og tortillachips

Tex-mex bowl med fajita-gris og tortillachips

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Tex-mex

Har du en god hot sauce, kan du sætte den på bordet, til dem der skulle ønske sig en mere spicy ret. 

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jasminrisTortilla hvede wraps - bløde
1 min.
Ris og chips

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

Varm 2 cm olie op i en pande. Klip tortillas i halve og derefter i lange strimler, og steg dem gyldne i den varme olie i ca. 1/2 min. (evt. ad flere omgange). Afdryp dem på fedtsugende papir, og drys dem med salt. 

 

grisekød i strimlersquashløggrøn peberfrugtfajita krydderi
8 min.
Fajita-gris

Hæld olien fra panden med chips, så der kun er lidt tilbage, og steg kødet ved super høj varme i 3-4 min., eller til det er gyldent og gennemstegt. Krydr med salt og peber, og tag det af panden. 

Skær squash i mundrette chunks, og løg og peberfrugt i både.

Steg squash i 1-2 min. på den varme pande, tilsæt så resten af grøntsagerne, og steg ved høj varme i 3-4 min.

Kom kødet tilbage på panden, krydr igen med salt og peber samt fajita krydderi, og steg kort. 

hvidkåltomaterrød chililimekoriander
20 min.
Topping

Snit kålen fint, og hak koriander groft. Skær tomaterne i tern, lime i både og chili i tynde skiver.

28 min.
Anretning

Anret ris i dybe tallerkener, og top med fajita-gris, tomater, kål, chili, koriander og til sidst tortillachips. Servér straks med limebåde til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Fajita indeholder:

25% Sød paprika, 15% paprikaflager, 5% oregano, 15% spidskommen, 10% chili, 10% urteboullion*, 10% hvidløg, 5% cayenne og 5% havsalt. 

*ASAs urtebouillon er vegetarisk og glutenfri. Den indeholder havsalt, maltodextrin, gærekstrakt, grøntsager og urter 7,8% (porre, persille, selleri, bukkehorn, løvstikke, gulerødder, pastinak, løg) soja sauce, gurkemeje og solsikkeolie.