0
Texmex kylling med avokado, salat og tortillas

Texmex kylling med avokado, salat og tortillas

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Kyllingen her er let krydret, ikke stærk, men med dejlig smag.

Vurdér dog altid selv, om du vil bruge al krydderiet. Så du får det, som du kan lide det. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Hopballe Mølle kylling, bryst i strimlerfajita krydderiløgkorianderlime
1 min.
Kyllingefajitas

Steg kyllingen i olie på en stor, varm pande. Steg ved høj varme i 4-5 min., til den er let gylden, og næsten gennemstegt. Krydr med salt og peber.

Skær løg i smalle både. Snit korianderstilkene fint (gem toppen til servering). 

Kom løg og korianderstilke på panden med kyllingen, og steg i 1-3 min. ved super høj varme. Krydr med salt, peber, fajitakrydderi og saften fra 1 limefrugt. 

hjertesalatrød chilicherry- eller blommetomateravokadokorianderyoghurt 3,5 %
10 min.
Grønt

Snit salaten groft. Skær avocadoen i tern. Skær tomaterne i halve eller kvarte, og snit chilien fint. 

Anret det hele på et fad med groft plukket koriander og en skål med yoghurt.

Tortilla hvede wraps - bløde
20 min.
Tortillas

Der er mange måder, at varme tortillas på. Den nemmeste (synes jeg) er, at pakke dem let ind i et rent viskestykke, og give dem et minut eller lidt mere i mikroovnen. 

Har du ikke en mikroovn, kan du lune dem, en ad gangen, på en tør, varm pande i 1/2 minuts tid på hver side. Hold dem lune i et rent viskestykke. 

25 min.
Anretning

Servér kylling og grønt med lune tortillas. Giv evt. en god chilisauce til. Saml selv ved bordet.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Fajita indeholder:

25% Sød paprika, 15% paprikaflager, 5% oregano, 15% spidskommen, 10% chili, 10% urteboullion*, 10% hvidløg, 5% cayenne og 5% havsalt. 

*ASAs urtebouillon er vegetarisk og glutenfri. Den indeholder havsalt, maltodextrin, gærekstrakt, grøntsager og urter 7,8% (porre, persille, selleri, bukkehorn, løvstikke, gulerødder, pastinak, løg) soja sauce, gurkemeje og solsikkeolie.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?