
Cajun har sit navn fra Cajun-folket i Louisiana, der er efterkommere af franske kolonister, der blev fordrevet fra Acadienne i Canada af englænderne i 1775.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader.
Skær kartofler ud i både, og kom dem på en bageplade med bagepapir. Vend med lidt god olivenolie og halvdelen af cajunkrydderierne. Bag i ovnen ca. 25 min. ved 200 grader, til de er møre og gyldne.
Hak mandlerne, og rist dem i lidt olie på en pande. Når de er gyldne, drysses de med lidt fint salt.
Skræl, og riv gulerødderne på et rivejern.
Skær pærerne i tynde både, og vend dem med de revne gulerødder samt de hakkede ristede mandler. Rør en dressing af sennep og creme fraiche. Smag til med salt, sukker, lidt lys eddike og sort peber, og vend det hele sammen.
Lad salaten trække ved stuetemperatur, til den skal spises.
Form hakkebøffer, og krydr med det sidste cajunkrydderi og salt.
Steg bøfferne 2-3 minutter på hver side på en varm pande. Krydr med lidt salt igen.
Som vist på billedet.
Cajun krydderiet indeholder:
20% Spidskommen, 20% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% cayenne, 10% sort peber, 10% timian, 10% sennepskorn, 5% oregano og 5% havsalt
Cajun har sit navn fra Cajun-folket i Lousiana, der er efterkommere af franske kolonister, der blev fordrevet fra Acadienne i Canada af englænderne i 1775.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften