Cajun har sit navn fra Cajun-folket i Louisiana, der er efterkommere af franske kolonister, der blev fordrevet fra Acadienne i Canada af englænderne i 1775.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader.
Skær kartofler ud i både, og kom dem på en bageplade med bagepapir. Vend med lidt god olivenolie og halvdelen af cajunkrydderierne. Bag i ovnen ca. 25 min. ved 200 grader, til de er møre og gyldne.
Hak mandlerne, og rist dem i lidt olie på en pande. Når de er gyldne, drysses de med lidt fint salt.
Skræl, og riv gulerødderne på et rivejern.
Skær pærerne i tynde både, og vend dem med de revne gulerødder samt de hakkede ristede mandler. Rør en dressing af sennep og creme fraiche. Smag til med salt, sukker, lidt lys eddike og sort peber, og vend det hele sammen.
Lad salaten trække ved stuetemperatur, til den skal spises.
Form hakkebøffer, og krydr med det sidste cajunkrydderi og salt.
Steg bøfferne 2-3 minutter på hver side på en varm pande. Krydr med lidt salt igen.
Som vist på billedet.
Cajun krydderiet indeholder:
20% Spidskommen, 20% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% cayenne, 10% sort peber, 10% timian, 10% sennepskorn, 5% oregano og 5% havsalt
Cajun har sit navn fra Cajun-folket i Lousiana, der er efterkommere af franske kolonister, der blev fordrevet fra Acadienne i Canada af englænderne i 1775.
Kundekommentarer ()